Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 3 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/10/03/den-vidkritih-dverei-biblioteka-zavzhdi-poruch-.htm
суспільство, 3 жовтня 2022

День відкритих дверей «Бібліотека завжди поруч»


29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, бібліотекарі центральної міської бібліотеки ім. В Панченка підготували та провели для користувачів низку заходів.


У центрі уваги були книги і саме тому в усіх куточках бібліотеки на відвідувачів чекали книжкові виставки: «Усі дороги ведуть до бібліотеки», «Книжковий Всесвіт», виставка-інсталяція «Нація, яка читає – непереможна». Викладка «Хороші книги – друзі навіки» знайомила дітлахів з книжками-іграшками, книжками-пазлами, книжками-саморобками, книжками-розкладинками та іншими незвичайними виданнями. Виставка «Подорож по сторінках журналів» відкрила користувачам різнобарвний світ періодичних видань.


Працівники бібліотеки проводили бліц-екскурсії, розповідали, як берегти книгу, та нагадали правила поводження з нею, розказали, як розміщуються книги на книжкових полицях і стелажах.


Користувачі згадували прислів’я та приказки про книгу, взяли участь у вікторинах, переглянули слайд презентації і про шлях книги від глиняних табличок до книги в сучасному вигляді, і про бібліотеки з «родзинками».


Цього дня 18 відвідувачів взяли участь в акції «Стань читачем бібліотеки сьогодні». Ми дуже вдячні тим читачам, які взяли участь у благодійній акції «Я дарую книгу бібліотеці».


Міні-анкетування «Ваші літературні уподобання» допоможе нам краще сформувати книжковий фонд.


Щирі слова подяки та вітання висловлювали наші постійні вимогливі читачі – ті, задля кого ми працюємо, зберігаємо вічне і впроваджуємо нове.


Ми вдячні усім, хто був з нами весь цей день. Свято минає, але ми працюємо щодня, будете поруч з бібліотекою – заходьте!


І пам’ятаємо, що внаслідок російської агресії в Україні зруйновано близько 100 бібліотек, а у тих, що вціліли на окупованих територіях, росіяни знищують україномовні книги.Найбільше постраждали бібліотеки у Донецькій, Київській, Миколаївській та Харківській областях. 101 бібліотека втратила значну частину своїх фондів, а в 21 бібліотеці не зберігся жоден документ.


Але все буде Україна!


854Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: