Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Семененко, PR-менеджер БО «100 відсотків життя. Кропивницький»
Дата: 28 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/09/28/donechko-tuberkuloz-mi-obov-jazkovo-podolaemo.htm
суспільство, 28 вересня 2022

Донечко, туберкульоз ми обов’язково подолаємо

Вікторія Семененко, PR-менеджер БО «100 відсотків життя. Кропивницький»


«Донечко, туберкульоз ми подолаємо обов’язково», - мама


- Мамо, а цієї осені я в школу не піду? У мене погана хвороба? Її довго потрібно лікувати? – маленька білява дівчинка Міла, сідає мамі на коліна, заспокоює її, адже бачить, як мама плаче.


- Донечко, туберкульоз ми обов’язково подолаємо. Швидко чи повільно, головне – здолати хворобу, - жінка заспокоює себе і малу. 


- Треба багато ліків пити? – намагається зрозуміти у свої сім років. Тоді мама дівчинки Оксана пояснює, що потрібно дотримуватися призначення лікаря, добре харчуватися, і хвороба відступить. 


Міла вірить і розпочинає важкий шлях у боротьбі з туберкульозом. Вона ще не знає багато про цю хворобу, але від мами відчула, що важливо лікуватися і не пропускати прийом ліків. 


Під соціальний супровід благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький» дівчинка потрапила у червні в рамках проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який впроваджується РАТН. Її соціальний працівник Едуард Карелін розповідає, що це дуже відповідальна сім’я. Спілкуватися з ними – одне задоволення, адже мама ділиться, як дівчинка сама нагадує про прийом ліків, як стежить за своїм харчуванням, любить прогулянки на свіжому повітрі. Від нашої організації вони також отримують безкоштовні сертифікати на продукти харчування. Нещодавно у сім’ї було складне матеріальне становище, тож ми у міру можливостей допомогли підгузками для молодшої сестрички. А в рамках проекту «Food for life 2022», який реалізується за фінансової підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP), передали продовольчі товари. 


Дівчинка щомісяця проходить обстеження в тубдиспансері. І ми віримо, що незабаром у її дитячому віці не буде таких великих перепон.


649Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: