Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Лілія Яцкул, відділ документів іноземними мовами
Дата: 8 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/08/08/scho-take-prava-ljudini-ta-chi-potribno-ih-povazhati-kozhnomu-.htm
суспільство, 8 серпня 2022

Що таке права людини та чи потрібно їх поважати кожному?

Лілія Яцкул, відділ документів іноземними мовами


В бібліотеці Чижевського пройшло незвичне засідання Клубу англійської мови. Наш неперевершений друг Білл Томсон спілкувався на тему прав і свобод людини як найвищої суспільної цінності зі студентами 4-го курсу Донецького університету внутрішніх справ. 


Обговорювали  низку  важливих питань, зокрема те, що права необхідні для захисту і збереження людства в цілому і для того, щоб кожна особа могла вести достойне життя. Адже сила прав людини полягає саме в тому, що до кожного має бути однакове ставлення щодо його людської гідності.Не може бути жодної дискримінації чи стереотипів стосовно раси чи релігійних переконань.


Щоб краще зрозуміти важливість прав людини, під час зустрічі згадували важливі історичні документи: Магну Карту 1215 року, в якій було закладено основи концепції прав людини, Конституцію США, створену 1787-го, та перші десять поправок, що складали Біль про права, в якому закріплені основні права та свободи громадян.


Втім навіть сьогодні у світі не існує жодної країни, яка б мала бездоганну репутацію щодо дотримання прав людини. Випадки порушень відбуватися і, певно, відбуватимуться. Проте цивілізація пройшла великий шлях від відміни рабства до надання виборчого права жінкам та поступової відмови від авторитарних режимів. Людство далі рухається вперед.


Дякуємо Біллу за таку важливу тему та цікаву зустріч.


         

1110Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: