Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 16 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/06/16/100-dniv-sprotivu-jak-pratsjujut-slugi-narodu-na-kirovogradschini.htm
суспільство, 16 червня 2022

100 днів спротиву: як працюють «Слуги Народу» на Кіровоградщині

"Кіровоград24"


В умовах війни Кіровоградщина стала осередком безпеки для 80 тисяч переселенців, які знайшли тут тимчасовий прихисток.


«З перших днів широкомасштабного вторгнення на 8-й рік війнижителі Кіровоградщини активно допомагають областям, що постраждали в результаті бойових дій. Зусиллями команди «Слуг Народу» було організовано підвіз цистернами питної води в Миколаїв. У співпраці з громадами відправляли гуманітарні вантажі в Київ, Бучу, Гостомель, Ірпінь, Бородянку, Харків та Чернігів. В їх складі переважно продукти харчування, в тому числі тривалого зберігання, ліки, засоби гігієни, дитяче харчування, бутильована вода та одяг», - розповів голова Кіровоградської обласної організації Михайло Бєжан.


Більше 15 авто, було придбано завдяки благодійникам та за сприяння місцевих депутатів-волонтерів, які підсилили лави Збройних Сил України. Для захисників також було придбано життєво необхідні бронежилети, шоломи та технічні засоби.


На сьогоднішній день голова обласної організації Михайло Бєжан спільно з народним депутатом Олександром Дануцею опікується волонтерським штабом «Разом ми Сила», який діяв ще з 2014 року, а тепер має постійне місця розташування; за спільної ініціативи вдалося направити багато гуманітарних вантажів в нашу область, закупити необхідні для військових речі – бронежилети, розгрузки 4 авто та 2 комфортні великогабаритні автобуси. Один з цих автобусів було передано для потреб Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, а інший передали волонтерській організації, яка переобладнає його для перевезення поранених з лінії фронту в госпіталі. Також нардеп Дануца поселив у власному будинку три родини переселенців з Харкова.




Ще один народний обранець від Кіровоградщини Юрій Кузбит залучив великий вантаж лікарських засобів для лікарень громад області та неодноразово передавав гуманітарну допомогу для Голованівського району: продукти харчування, ліки, засоби гігієни, дитячі прогулянкові візочки, коляски для інвалідів, подушки, ковдри, пледи, рушники, каремати, спальні мішки та інші речі для біженців та бійців тероборони.



Депутати всіх рівнів долучаються до організації, збору та адресної доставки гуманітарних вантажів для внутрішньо переміщених осіб.




Велику кількість будівельних матеріалів для Територіальної оборони та організації побуту військових надав голова фракції «Слуга Народу» в Кіровоградській обласній раді Ігор Волков.










З перших днів війни закуповує бронежилети, рації, павербанки, ноутбуки, планшети та інші дорого вартісні, але вкрай необхідні речі для військових; допомагає продуктами харчування переселенцям, розселяє та працевлаштовує переселенців Тігран Хачатрян, депутат Кропивницької міськради, представник «Слуги Народу».








В свою чергу депутатка та лідерка «ЗеЖінки Кіровоградщини» Анна Зарічна займається забезпеченням тероборони міста та військових продуктами харчування; необхідною амуніцією - розгузки, плитоноски, бронежилети; одяг – бафи та перчатки. Регулярно відправляє посилки на передову, а також започаткувала щотижневі благодійні частування на одній з центральних вулиць Кропивницького - всі зібрані кошти передаються волонтерським організаціям на потреби ЗСУ.



Не стоять осторонь потреб переселенців та військових представники «Слуги Народу» в територіальних громадах. Тісно співпрацюємо з головами громад: Долинської - Євгенієм Звіздовським, Знам’янської - Володимиром Сокирко, Голованівської - Сергієм Цобенко, Добровеличківської - Володимиром Осієвським, Світловодської - Андрієм Маліцьким та головою Бобринецької громади Леонідом Кравченком. Які в свою чергу не лише опікуються своїми громадами, а й організовують збір та доставку гуманітарних вантажів, зустрічають та розселяють переселенців, організовують отримання харчової та грошової допомоги вимушеним переселенцям, проводять благодійні товариські матчі з футболу, закуповують амуніцію та автомобілі для ЗСУ.



«Сьогодні Кіровоградщина зустріла та прихистила велику кількість наших співгромадян, які через війну були вимушені полишити свої домівки. І ми в щоденному режимі продовжуємо їм допомагати та наближати нашу перемогу», - додав Михайло Бєжан.

2532Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: