Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 25 травня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/05/25/za-jakih-obstavin-mozhut-vidmoviti-u-priinjatti-na-robotu-.htm
суспільство, 25 травня 2022

За яких обставин можуть відмовити у прийнятті на роботу?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Наголосимо на тому, що, відповідно до норм законодавства про зайнятість населення, держава гарантує громадянам у сфері зайнятості захист від необґрунтованої відмови у найманні на роботу.


Роботодавець може обґрунтовано відмовити особі у найманні на роботу, спираючись на результатимедичних (у т. ч. психіатричних) оглядів під час прийому на роботу. Нагадаємо, що проведення таких оглядів є одним із елементів додержання норм законодавства про працю в частині питань охорони і гігієни праці.


Щодо результатів огляду, відповідно до статті 9 Закону України «Про психіатричну допомогу»,внаслідок психічного розладу особа може бути визнана тимчасово або постійно непридатною до виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби), що можуть становити безпосередню небезпеку для неї або оточуючих.


Детальніше ознайомитися з Переліком медичних психіатричних протипоказань щодо виконання окремих видів діяльності (робіт, професій, служби) (постановаКабінету Міністрів України від 10.05.2022 №577)можна на вебсторінці Кабінету Міністрів України за посиланням: https://cutt.ly/nHVKskh.


Зауважимо, що постанова набирає чинності з 01.06.2022 (опублікована 18.05.2022).



1291Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: