Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 20 травня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/05/20/jaki-zmini-vidbulis-u-zakonodavstvi-z-pitan-nadannja-dopomogi-po-chastkovomu-bezrobittju-.htm
суспільство, 20 травня 2022

Які зміни відбулись у законодавстві з питань надання допомоги по частковому безробіттю?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


07 травня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державногосоціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України «Про зайнятість населення». Зокрема, статтю 47 викладено в новій редакції, а статтю 47-1 –виключено.


Нагадаємо, що зазначеними статтями були врегульовані питання надання допомоги по частковому безробіттю (стосується найманих працівників роботодавців, які займаються виробництвом) та допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину (відповідно).


Чинна редакція статті 47 Закону України «Про зайнятість населення» передбачає, що допомога по частковому безробіттю – це вид державної підтримки застрахованих осіб (працівників та фізичних осіб-підприємців) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.


Отже, у чинній редакції статті 47 об’єднані питання надання допомоги по частковому безробіттю відносно найманих працівників роботодавців, що займаються виробництвом, найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, що знаходяться в стані часткового безробіття внаслідок встановлення карантину та введення воєнного стану.


Для надання допомоги по частковому безробіттю Кабінету Міністрів України необхідно прийняти постанову, в якій має бути затверджено порядок, строки, розмір та критерії її надання, порядок повернення коштів такої допомоги. Після затвердження такої постанови відповідна інформація буде розміщена на сторінціКіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбуці.



1288Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: