Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: С. Печенюк
Дата: 11 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/01/11/pratsevlashtuvannja-gromadjan-jaki-majut-dodatkovi-garantii-scho-treba-znati-robotodavtsju.htm
суспільство, 11 січня 2022

Працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії: що треба знати роботодавцю

С. Печенюк


Питання працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, стало темою вебінару для роботодавців, проведеного днями фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. 


У заході взяли участь представники  кадрових служб  ПрАТ  "Швейна фабрика “Зорянка", командитного  товариства "Автолегіон-Варванської Ю.В." , АТ “Гідросила”, Кіровоградського обласного вузла  спеціального зв’язку Державного підприємства спецзв’язку, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області”, ТОВ “Сакура-Ко”, КП “ЖЕО № 4”.


Світлана Печенюк, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості, в онлайн-режимі надала роз’яснення щодо категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню згідно зі ст.14 Закону України «Про зайнятість населення», про обов’язок юридичних осіб з чисельністю штатних працівників від 8 осіб виконувати норматив працевлаштування категорій громадян, зазначених у частини 1 ст. 14, та щорічно до 1 лютого подавати до центру зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. 


Крім того, фахівчиня роз’яснила порядок розрахунку квоти, заповнення, терміни подання звітності та відповідальність роботодавця у разі невиконання ним квоти.


Учасники заходу отримали детальну інформацію про соціальні послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям: підбір працівників на відповідні вакансії, тестування кандидатів на відповідну посаду, проведення семінарів з питань законодавства про зайнятість, навчання безробітних на замовлення роботодавців, організація громадських та інших робіт тимчасового характеру.


Детально зупинилась на питанні компенсації фактичних витрат єдиного соціального внеску роботодавцям, які працевлаштують на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності безробітних за направленням служби зайнятості або громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. 


Під час спілкування присутні мали змогу поставити фахівцеві центру зайнятості запитання, що найбільше їх цікавили, та отримали на них вичерпні відповіді.


С. Печенюк, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


1694Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: