Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Т. Вихрист, фахівець з питань зайнятості 1 категорії відділу надання соцпослуг Олександрівської районної філії Кіровоградського облцентру зайнятості
Дата: 11 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/01/11/kursi-tsilovogo-priznachennja-dopomoga-robotodavtsjam-u-zabezpechenni-kvalifikovanimi-kadrami.htm
суспільство, 11 січня 2022

Курси цільового призначення – допомога роботодавцям у забезпеченні кваліфікованими кадрами

Т. Вихрист, фахівець з питань зайнятості 1 категорії відділу надання соцпослуг Олександрівської районної філії Кіровоградського облцентру зайнятості


Зусилля служби зайнятості спрямовані на активізацію та налагодження конструктивної співпраці з роботодавцями щодо забезпечення їх кваліфікованими кадрами, а також ефективного розподілу робочої сили на ринку праці.


Їм пропонується широкий спектр різноманітних соціальних послуг, серед яких професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних під конкретне замовлення, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Тому днями на базі Олександрівської районної філії обласного центру зайнятості на замовлення фермерських господарств ФГ ”Сокіл” та ФГ ”Москаленко” були організовані курси цільового призначення за напрямком навчання ”Сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних із ними послуг” за програмою ”Особливості виконання робіт у сільськогосподарській галузі”, які провели викладачі Полтавського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості в режимі онлайн. 


Професійне навчання здійснювалося відповідно до навчальних планів та програм, що відповідають вимогам роботодавця. Слід зазначити, що на курси були запрошені безробітні, які вже мали попередній досвід та певні знання й уміння у сфері сільського господарства. 


У процесі навчання безробітні ознайомились з особливостями роботи на сільгосппідприємстві. Були розглянуті загальновиробничі вимоги до охорони праці на сільськогосподарському виробництві, основи пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки праці при роботі з машинами та механізмами, надання першої допомоги під час нещасного випадку, а також питання організаційно-правового регулювання трудових відносин.


По завершенню навчання було проведено підсумковий залік, за результатами якого 15 безробітних отримали посвідчення про проходження курсів цільового призначення і найближчим часом  будуть працевлаштовані до роботодавців-замовників.


Курси цільового призначення дають змогу роботодавцям застосовувати новітні технології, безробітним за короткий термін за рахунок вивчення сучасних технологічних процесів, нового обладнання, устаткування, засобів механізації, що використовуються у сільському господарстві, правил і вимог їх безпечної експлуатації підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці, а службі зайнятості – поєднати інтереси перших і других. 


1398Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: