Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру за
Дата: 3 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/12/03/nezvichainii-urok-u-mar-ivskii-shkoli.htm
суспільство, 3 грудня 2021

Незвичайний урок у Мар’ївській школі

А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру за


Нещодавно фахівцями районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для учнівської молоді 9–11-х класів та педагогічних працівників Комунального закладу "Мар’ївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" Компаніївської  територіальної громади проведено профорієнтаційний урок.


На уроці обговорювалися питання вибору професії, актуальні на ринку праці вакансії та перспективи затребуваності тих чи інших спеціалістів у майбутньому. Увагу дітей було зосереджено на тому, яких змін зазнали такі поширені сільськогосподарські професії, як тракторист, комбайнер, слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки.


«Ще декілька років тому сільськогосподарські професії недооцінювались та  мало користувались популярністю. Проте вже сьогодні трактористи, комбайнери, агрономи, селекціонери, технологи сільськогосподарського виробництва стають затребуваними та високооплачуваними професіями. Сучасні технології дозволяють ефективно обробляти сільськогосподарські угіддя: людям допомагають роботизовані та автоматизовані системи, безпілотне обладнання», – наголосила фахівчиня районної філії Алла Ярошук.


Водночас фахівчиня надала випускникам поради щодо успішного вибору професійної діяльності та продемонструвала профорієнтаційні відеоролики про професії, які мають попит на регіональному ринку праці. 


Більшість учнів, які вже визначились із професійним вибором, повідомили, що хочуть навчатись на слюсаря з ремонту автомобілів, кухаря та тракториста. Тим, хто вагався у своєму професійному призначенні або ще зовсім не визначився з вибором майбутньої професії, було запропоновано визначити свої інтереси, нахили, здібності за допомогою веббазованої платформи «Моя професія: консультаційна мережа».


А. Ярошук зауважила, що однією з найбільших переваг платформи є можливість проводити профорієнтаційне консультування дистанційно, у зручному для себе середовищі та отримати комплексний звіт, який допоможе зробити важливий вибір щодо майбутньої професійної діяльності. Як результат, п’ятеро старшокласників виявили бажання пройти тестування. 


«Стати успішним можна лише завдяки цілеспрямованості, високому професіоналізму, умінню долати труднощі та наполегливій праці. Я впевнена, що цими якостями ви вже володієте, тож уперед, до перемог і до пошуку себе у світі», – зазначила наприкінці уроку фахівчиня районної філії.



911Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: