Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Удовіцька
Дата: 1 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/12/01/profesiina-orientatsija-molodi-kar-era-mrii-ta-plani.htm
суспільство, 1 грудня 2021

Професійна орієнтація молоді – кар’єра, мрії та плани

В. Удовіцька


У рамках обласної Декади профорієнтації молоді "Кар’єра: мрії та плани" фахівці Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості провели профорієнтаційний урок з елементами дискусії для учнів 9-х класів Новомиргородського  навчально-виховного об’єднання №3.

  

Під час заходу фахівець з питань зайнятості районної філії Вікторія Удовіцька  наголосила на  основних чинниках вибору професії та ознайомила з сучасними підходами до професійного самовизначення і побудови професійного майбутнього.


Під час гри-відповіді «Ким я хочу бути?» та диспуту «Шляхи оволодіння професією» учні дізнались, якими перевагами вони володіють під час вибору професії, на які шкільні предмети акцентувати увагу для вступу на обрану спеціальність та що потрібно для успішного працевлаштування. 


Крім того, учні переглянули профорієнтаційні відеоролики про актуальні  на ринку праці Кіровоградщини професії, ознайомились з формулою вдалого професійного вибору,  типовими помилками при виборі професій та отримали поради щодо їх уникнення.


В. Удовіцька презентувала веббазовану платформу для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Більшість учнів виявили зацікавленість у проходженні тестування, їм були надані поради щодо реєстрації на платформі та проходженні тестування. 


«Життя – це процес постійного вибору. Тому не відступайте від своєї мети, а наполегливо йдіть уперед!» – закликала присутніх фахівчиня районної філії наприкінці зустрічі.


В. Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості 

963Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: