Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: М. Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайня
Дата: 26 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/26/maisternja-z-proforientatsii-pershi-kroki.htm
суспільство, 26 листопада 2021

Майстерня з профорієнтації – перші кроки

М. Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайня


У рамках обласної Декади профорієнтації молоді «Кар’єра: мрії та плани» фахівцями Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для учнів дев’ятих класів Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено інтерактивний захід. 


Школярі в інтерактивній формі знайомилися з професіями, які сьогодні є важливими для розвитку соціально-економічної сфери нашого регіону та користуються попитом на ринку праці, вчилися групувати професії за типами, характеризували їх, називали за знаряддями праці, визначали основні функції робітників різних професій. 


Особливо цікавою для них була профорієнтаційна інтелектуально-ігрова дуель-шоу «Хто зверху?». Це була справжня дуель між хлопцями та дівчатами, що складалася з цікавих та захоплюючих конкурсів – «Крокодил», «Збери літери», «Склади пазли», «Хто я?», «Чий інструмент?». 


Під час заходу учні дізналися багато цікавого про нові професії, які існують у світі, сучасні тенденції на ринку праці та основні передумови успішної кар’єри.


Крім того, Марина Гавеля, фахівець з питань зайнятості, презентувала веббазовану платформу «Моя професія: консультаційна мережа», яка допоможе школярам у визначенні власних професійних здібностей.

 

«Можливо, сьогодні хтось змінив своє уявлення про ту чи іншу професію, декому такі зустрічі допоможуть зробити правильний вибір, комусь ми додамо упевненості в собі, переконаємо не боятися труднощів і з оптимізмом підходити до вибору професії», – зазначила фахівчиня.


Проведення таких заходів, за словами заступника директора з виховної роботи Вікторії Васяніної, змушує дітей замислитися над власним професійним майбутнім та підготовкою до вступу.


998Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: