Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості
Дата: 19 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/19/-agrovisnik-kirovogradschini-nadiinii-informatsiinii-partner-sluzhbi-zainjatosti.htm
суспільство, 19 листопада 2021

«Агровісник Кіровоградщини» - надійний інформаційний партнер служби зайнятості

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості


Щорічно, у третю неділю листопада, всі аграрії України святкують своє професійне свято - День працівників сільського господарства. 


Надаємо добірку прикладів співпраці служби зайнятості з агровиробниками та іншими соціальними партнерами, діяльність яких пов'язана з сільським господарством. 


Одним із провідних інформаційно-аналітичних видань Кіровоградщини, яке надає керівникам агробізнесу фахову та корисну інформацію про сферу управління та агровиробництва, обліку, оподаткування, економіки, майнових, земельних, трудових відносин, оплати і мотивації праці, технологій у рослинництві й тваринництві – є журнал «Агровісник Кіровоградщини» та його щотижневий інформаційний бюлетень «Агровісник Кіровоградщини «Дорада».


Редактором цих видань є досвідчений аграрій, керівник громадської організації  «Кіровоградська обласна сільськогосподарська дорадча служба», енергійний і цілеспрямований – Гліжинський Віталій Дмитрович. 

 

Журнал виходить один раз на квартал, інформаційний бюлетень – двічі на тиждень. Така періодичність виходу дозволяє аграріям оперативно отримувати актуальну інформацію з даної сфери та тримати руку на «пульсі» подій агропромислового комплексу, що поєднує в собі виробництво сільськогосподарської продукції, її переробку та матеріально-технічне обслуговування сфери. 


З метою надання суб’єктам малого та середнього підприємництва аграрного сектору інформації, що стосується сфери зайнятості, Кіровоградська обласна сільськогосподарська дорадча служба тісно співпрацює з обласним центром зайнятості. 


Спектр висвітлення інформації на сторінках журналу та інформаційного бюлетеня надзвичайно великий, а саме: роз'яснення основних положень чинного законодавства про зайнятість та легалізацію трудових відносин з найманими працівниками, у т.ч. іноземцями та особами без громадянства; можливості служби зайнятості у напрямку організації професійного навчання та робіт тимчасового характеру; електронні можливості служби зайнятості, які на сьогодні є однією з актуальних форм отримання її послуг.


Набутий та значний досвід співпраці дають можливість дорадчій службі та службі зайнятості розширювати інформаційно-консультаційне забезпечення сільськогосподарських товаровиробників. Крім того, допомагати вирішувати питання, що пов'язані зі сферою зайнятості, та сприяти вирішенню завдань успішного розвитку аграрного сектору та зайнятості сільського населення зокрема. 


Віталій Дмитрович, дипломований фахівець у сфері сільського господарства, розуміється на технологічних та новітніх технологіях, що застосовують флагмани агросфери, має досвід роботи з реформування сільгосппідприємств. Він є одним із учасників реалізації в області проєктів з технічної допомоги ЄС в Україні у рамках індикативних програм ТАСІС-91 та ТАСІС-94, а також  пілотних проєктів, що орієнтовані на розвиток аграрної сфери, оптимізацію та осучаснення підходів до підготовки фахівців сільськогосподарських професій. 


Наприклад, В. Гліжинський, як  експерт та досвідчений фахівець агросфери включений до галузевої фокус-групи з прогнозування ринку праці у сфері сільського господарства, яка узагальнювала результати опитування агропідприємств щодо їхніх проблем, перспектив та потреб. Нагадаємо, що це опитування проводилося у рамках реалізації на Кіровоградщині пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів. 


Тож, з нагоди Дня працівників сільського господарства щиро вітаємо Гліжинського Віталія та всіх працівників Кіровоградської обласної сільськогосподарської дорадчої служби з професійним святом, бажаємо їм міцного здоров'я, втілення в життя  новітніх ідей, планів, задумів та сподівань, орієнтованих на розвиток аграрної сфери.



1216Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: