Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: І. Резнікова, провідний фахівець з питань зайнятості Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 4 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/04/kvota-z-pratsevlashtuvannja-jak-robotodavtsju-ii-dotrimuvatisja-.htm
суспільство, 4 листопада 2021

Квота з працевлаштування: як роботодавцю її дотримуватися?

І. Резнікова, провідний фахівець з питань зайнятості Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Про  працевлаштування категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, йшлося під час семінару, що відбувся днями для роботодавців у Новоукраїнській районній філії обласного центру зайнятості.


Насамперед роботодавців поінформували про ситуацію на місцевому ринку праці, нагадали про категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, ознайомили з професійно-кваліфікаційним складом зареєстрованих безробітних квотної категорії, електронні можливості служби зайнятості у напрямку добору працівників. 


Роботодавці обговорили чимало важливих питань, зокрема, як здійснювати укомплектування за сприяння служби зайнятості робочих місць, наданих роботодавцям за рахунок 5% нормативу, які методи підбору необхідних працівників на квотні робочі місця, в тому числі з використанням психодіагностичних методик, можливості служби зайнятості щодо приведення професійно-кваліфікаційних характеристик осіб квотних категорій відповідно до поточних та перспективних потреб роботодавців шляхом професійного навчання під конкретне замовлення роботодавця, у тому числі шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях.


Обговорили й соціальні та економічні переваги від використання легальної праці та легальної виплати заробітної плати найманим працівникам (дотримання норм трудового законодавства, наповнення бюджетів усіх рівнів, забезпечення соціальних гарантій найманих працівників) і нагадали про відповідальність роботодавців за порушення норм чинного законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.


Семінар пройшов у форматі відкритої дискусії: роботодавці висловлювали власні міркування щодо налагодження ефективної співпраці зі службою зайнятості у напрямку укомплектування вільних робочих місць, застосування електронних сервісів служби зайнятості, елементів рекрутингу та доцільність їх використання, обмінювалися думками, ставили багато запитань та отримали обґрунтовані відповіді. 




1670Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: