Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 29 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/29/proforientatsija-krok-za-krokom-profiden-v-bibliotetsi.htm
суспільство, 29 жовтня 2021

Профорієнтація «Крок за кроком»: профідень в бібліотеці

А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Вчора, у Комунальному закладі «Центральна публічна бібліотека Компаніївської селищної ради Кіровоградської області», за участі фахівців районної філії обласного центру зайнятості, для бібліотекарів Компаніївської громади відбувся методичний семінар з питань організації профорієнтаційної роботи.


Захід відбувся за ініціативи директора комунального закладу Олени Мірхайдарової з метою ознайомлення фахівців бібліотечної сфери із сучасними підходами профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю щодо вибору майбутньої професії, планування професійної кар’єри, а також комплексом соціальних послуг, які надає державна служба зайнятості.


Що дає профорієнтація людині, що таке професія (спеціальність) та як її обирають, що таке професійна кар’єра; які типові помилки при виборі професії роблять ті, хто її обирає; хто здатен надати допомогу людині в пошуку «своєї» професії (спеціальності). На всі ці питання відповідала  фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Алла Ярощук.


Також фахівчиня поінформувала про особливості профорієнтаційної роботи з окремими категоріями населення та шляхами співпраці зі службою зайнятості. 


Цікавою для присутніх була інформація про електронні сервіси державної служби зайнятості, які на сьогодні є однією з форм надання соціальних послуг громадянам та роботодавцям. 


Детально ознайомилися присутні з освітнім порталом державної служби зайнятості, на якому розміщені навчальні матеріали, зорієнтовані на розвиток навичок безробітних і працюючих громадян, а також на роботодавців та співробітників державної служби зайнятості. 


А. Ярошук підкреслила, що цей сервіс допоможе безробітним розвивати особисті компетенції, затребувані на ринку праці, навчитися складати резюме сучасного формату, підготуватися до співбесіди з роботодавцем, отримати актуальну інформацію щодо пошуку роботи та підбору персоналу, обрати освітні курси та вебінари, зокрема ті, які проводяться центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


Окремим блоком заходу було обговорення проєкту, що орієнтований на осіб, які потребують допомоги у виборі професії чи майбутнього напрямку професійного навчання, визначенні та оцінюванні власних професійних здібностей – веббазована платформа «Моя професія: консультаційна мережа».


Захід пройшов динамічно та інформаційно. 


Зі слів директорки О. Мірхайдарової сьогодні бібліотеки переживають трансформацію. «З одного боку, ми надаємо мешканцям громади доступ до інформаційних ресурсів, що представлені у мережі Інтернет. З іншого – створюємо електронні інформаційні ресурси (бази даних, колекції оцифрованих документів, вебсайти та вебпортали), що перебувають за її фізичними стінами. Умовно кажучи, сучасна бібліотека стає вузловим центром, який концентрує та розподіляє інформаційні потоки», – наостанок підкреслила  директорка. 


Тому доцільність  проведення таких заходів є очевидною. Насамкінець сторони вирішили спланувати свою роботу на майбутнє. 



1400Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: