Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 27 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/27/jakimi-navichkami-potribno-voloditi-abi-robotodavtsi-poljuvali-na-vas.htm
суспільство, 27 жовтня 2021

Якими навичками потрібно володіти, аби роботодавці «полювали» на вас

Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості


Якими навичками треба володіти, аби роботодавець переконався, що ви – саме той працівник, якого він потребує. Передусім, це «м’які навички». Для тих, хто шукає роботу, це словосполучення знайоме. А для тих, хто чує це вперше, – знайомимося. 


Це вміння, яких, зазвичай, не навчають у школі чи університеті, але саме такі навички, за даними міжнародних досліджень, складають до 80% успішності людини. І тому без «м’яких навичок»  неможливо уявити успішної кар’єри. 


1. Комплексне багаторівневе рішення проблем (Complex problem solving)


Це означає, що людина здатна бачити суть проблем і розбиратися з причиною, а не з наслідком. Найбільш затребуваними будуть ті фахівці, які володітимуть системним, цілісним підходом до вирішення будь-яких проблем.


2. Критичне мислення (Critical thinking)


Це такий спосіб мислення, при якому людина ставить під сумнів інформацію, що надходить і навіть власні переконання. Це дуже корисна навичка, тому що питання: «Чи, може, все працює зовсім не так, як ми припускаємо?» допомагає розвитку.


3. Креативність у широкому сенсі (Creativity)


Творчий початок – це здатність бачити те, чого ще немає. 


4. Уміння управляти людьми (People management)


Управління людьми – це складна наука про те, як лідерам приймати головні рішення. Як мотивувати співробітників так, щоб вони бігли на роботу, а не з роботи? Як не помилитися в людині, приймаючи її на роботу, і підвищувати тих, хто цього заслуговує? Як «розрулювати» конфлікти всередині команди? Знати відповіді на всі ці питання – і значить уміти управляти людьми.


5. Взаємодія з людьми (Coordinating with others)


Це, мабуть, зрозуміло. Аскетичність може шкодити бізнесу. Якщо ви власник бізнесу, якому важко спілкуватися з людьми, потрібно найняти того, хто вміє налагодити контакт.


6. Емоційний інтелект (Emotional intelligence)


Під емоційним інтелектом мається на увазі здатність розуміти емоції, наміри і мотивацію інших людей та свої власні, а також уміння управляти своїми емоціями та емоціями інших людей.


7. Формування власної думки та прийняття рішень (Judgment and decision-making)


Чи хочеш, чи вмієш – нікому не буде цікаво. Катастрофічно потрібно буде формулювати власну думку і приймати рішення. Самостійність у всьому.


8. Клієнтоорієнтованість (Service orientation)


Орієнтація на надання послуг. Судячи з прогнозів, сфера послуг у світі тільки зростатиме, а хороший сервіс завжди на вагу золота. 


9. Уміння вести переговори (Negotiation)


Уміння ясно висловлюватися, бути переконливим – трендовий навик. Найприємніше, що з практикою ним опанувати може кожен.


10. Гнучкість розуму (Cognitive flexibility)


Когнітивна гнучкість – це здатність розуму швидко перемикатися з однієї думки на іншу, а також обмірковувати кілька речей одночасно. 


Погодьтеся, це речі не менш важливі, ніж академічні знання.



1377Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: