Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 13 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/13/jaki-osoblivosti-zastosuvannja-pratsi-inozemnih-pratsivnikiv-tvorchih-profesii-.htm
суспільство, 13 жовтня 2021

Які особливості застосування праці іноземних працівників творчих професій?


Законодавство про зайнятість населення регулює питання отримання дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) в цілому та визначає окремі відмінності щодо видачі їх для особливих категорій іноземців.


До таких особливих категорій віднесено й іноземних працівників творчих професій. Такими особами є іноземці, які займають посади, що передбачають створення об’єктів авторського права та/або суміжних прав як основний трудовий обов’язок (з текстом Закону України “Про авторське право і суміжні права” є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України).


До особливостей застосування їхньої праці належить те, що на цих іноземців не поширюються вимоги законодавства щодо обов’язкової виплати заробітної плати у розмірі не менш як 10 мінімальних заробітних плат. Ще однією особливістю є те, що дозвіл видається на строк дії трудового договору (але не більш як на 3 роки).


При поданні до регіонального центру зайнятості комплекту документів подаються також нотаріально засвідчені копії документів, що ідентифікують об’єкт авторського права та/або суміжних прав автора і засвідчують авторство (авторське право).


Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3792-12#Text



1676Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: