Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Крамаренко, провідний фахівець з питань зайнятості Онуфріївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 13 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/13/-use-scho-meni-treba-sogodni-vidihnuti-iz-sebe-trivogu-i-vdihnuti-spokii-ta-tishu-.htm
суспільство, 13 жовтня 2021

«Усе, що мені треба сьогодні: видихнути із себе тривогу і вдихнути спокій та тишу»

В. Крамаренко, провідний фахівець з питань зайнятості Онуфріївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Уже два місяці завідувачем господарством в Онуфріївській загальноосвітній школі працює Віктор Гога. Маючи за плечима дві освіти за робітничими професіями, за увесь свій трудовий шлях працював на різних посадах. З початку березня 2015 року, у четверту хвилю мобілізації, чоловік був призваний на військову службу до Збройних Сил України. 


«Для мене це була, фактично, перша хвиля мобілізації, коли усе доводилося осягати вперше: і ази військової служби, і вміння орієнтуватися у бойовій ситуації. Я з усім упорався, адже був серед людей, які не тільки пораду гарну можуть дати, а й підтримати», – згадує В. Гога. Близько двох років він ніс військову службу у в/ч А1736 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка на посаді номера обслуги артилерійського відділення. 


«Ми усі живемо спогадами про пройдений військовий шлях, бойові будні. Всі вони дали мені зрозуміти цінність мирного життя та ставлення до нього. Для себе – треба жити сьогоднішнім днем і радіти мирному життю. Все, що мені треба сьогодні: видихнути із себе тривогу і вдихнути спокій і тишу», – ділиться колишній військовий. 


По закінченню дії контракту військовослужбовець повернувся додому, де працевлаштувався на підприємство, яке здійснювало свою діяльність на території селища Павлиш. Звісно, щоденні переїзди, графік роботи та розмір заробітної плати не зовсім влаштовували чоловіка, і він знову підписав контракт на службу у ЗСУ. 


У 2020 році, під час проходження військової служби, у результаті підриву міни отримав травму. У зв’язку з погіршенням стану здоров’я атовцю довелося звільнитися з військової служби та взятися за відновлення працездатності і зміцнення здоров’я. 


Пройшовши тривалий курс реабілітації, почав пошуки роботи, яка б відповідала рекомендаціям індивідуальної програми реабілітації особи з інвалідністю. Заручився підтримкою Онуфріївської районної філії обласного центру зайнятості. Кар’єрному раднику чоловік повідомив, що не цурається ніякої праці, але головною умовою є робота за місцем проживання. Місяць за місяцем Віктор виконував рекомендації фахівців, але пропозицій роботи не було. Проте безробітний був позитивно налаштований та не втрачав надії.


Вакансія з’явилась неочікувано: закладом загальної середньої освіти «Онуфріївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Онуфріївської селищної ради Кіровоградської області була подана інформація про наявність вакансії завідувача господарством, яку кар’єрний радник запропонував В. Гогі та порадив безробітному звернутись до вказаного роботодавця. 


Після короткої співбесіди з роботодавцем колишній військовослужбовець був працевлаштований.



1463Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: