Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Іван Музика, Редактор новин lb.ua
Дата: 14 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/14/kabmin-uhvaliv-novi-karantinni-normi.htm
суспільство, 14 вересня 2021

Кабмін ухвалив нові карантинні норми

Іван Музика, Редактор новин lb.ua


Фото: news.dtkt.ua


Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. 


Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.


Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 год.) або одужання від COVID-19. 


“Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс”, - зауважили у МОЗ. 


За інформацією міністерства, тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами. 


Водночас і обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату. 


“Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником”, - пояснили у МОЗ. 


У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.


Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.


“За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, “жовтого” чи “зеленого” сертифіката про вакцинацію або  одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій”, - сказано у повідомленні.


У МОЗ звертають увагу, що COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі. Друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.


Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації. 


Нагадаємо, що раніше голова МОЗ Віктор Ляшко прогнозував перехід України в "жовту" зону вже з 13 вересня. Через кілька днів Кабмін вирішив відкласти цей перехід, щоб змінити певні положення про адаптивний карантин.


lb.ua

1642Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: