Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 13 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/13/chi-peredbacheni-obmezhennja-schodo-zastosuvannja-robotodavtsjami-pratsi-inozemtsiv-.htm
суспільство, 13 вересня 2021

Чи передбачені обмеження щодо застосування роботодавцями праці іноземців?

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Нормами законодавства про зайнятість населення визначено, що працю іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) роботодавці мають право застосовувати в порядку, визначеному законом.


Інформація з цього питання викладена на вебсторінці обласного центру зайнятості. 


В частині обмежень щодо застосування праці іноземців слід зазначити, що іноземці не можуть призначатися на посаду або займатися трудовою діяльністю у разі, коли, відповідно до законодавства, призначення на відповідну посаду або провадження відповідного виду діяльності пов’язане з належністю до громадянства України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. 


Такі обмеження встановлюються відповідними нормативно-правовими актами. Наприклад, нормами статті 19 Закону України “Про державну службу” визначено, що право на державну службу мають повнолітні громадяни України. Статтею 11 Закону України “Про охоронну діяльність” визначено, що персоналом охорони можуть бути дієздатні громадяни України.


1308Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: