Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Юлія Линник, начальник відділу рекрутингу Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 26 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/07/26/rekruting-u-realijah-jak-tse-pratsjue-dlja-robotodavtsiv-i-bezrobitnih.htm
суспільство, 26 липня 2021

Рекрутинг у реаліях: як це працює для роботодавців і безробітних

Юлія Линник, начальник відділу рекрутингу Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Сьогодні служба зайнятості демонструє нові можливості для роботодавців – якісно та оперативно підбирає кадри для підприємств на засадах рекрутингу. 


Така форма роботи дозволяє розширювати коло пошуку вакансій та працівників за межі служби зайнятості, адже рекрутери працюють не лише з її клієнтами, а й з усіма, хто пропонує чи шукає роботу на повному ринку праці. Для цього використовуються бази даних різних джерел, зокрема, оголошення в засобах масової інформації, сайти пошуку роботи, соціальні мережі. Це дозволяє значно поповнити базу шукачів роботи, швидко поширювати інформацію про вакансії, а отже, здійснювати підбір кадрів більш оперативно та якісно.


Кожного дня фахівці з рекрутингу здійснюють щоденний моніторинг як шукачів роботи, так і охочих її надати. Аналізуючи можливості щодо укомплектування вакансій, ретельно вивчають вимоги роботодавців. 


Не менш ретельно займаються і підбором кандидатів на робочі місця: вивчають їхні резюме, проводять співбесіди. За результатами такого відбору найбільш прийнятну кандидатуру направляють на співбесіду до роботодавця. 


Водночас рекрутери не втрачають зв’язок із шукачами роботи – за їхньою згодою контактні дані та ключову інформацію щодо бажаної роботи зберігають і у разі появи відповідних пропозицій оперативно інформують в телефонному режимі.


Послуга є цікавою і для шукачів роботи, які в силу певних умов не можуть набути статусу безробітного й користуватися послугами центру зайнятості у повному обсязі.


Загалом від початку року більше 100 роботодавців знайшли своїх працівників, а  близько 300 незайнятих громадян отримали постійну роботу. 



1099Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: