Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 17 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/06/17/zabezpechennja-blagopoluchchja-naselennja-v-litnii-period-vimagae-posilenoi-uvagi-do-bezpechnosti-harchovih-produktiv.htm
суспільство, 17 червня 2021

Забезпечення благополуччя населення в літній період вимагає посиленої уваги до безпечності харчових продуктів


Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зібрання пройшло під головуванням заступника голови ОДА Сергія Шеремета.


З метою попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах Фахівці Держпродспоживслужби здійснюють постійну роботу з контролю за дотриманням законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. 


Ігор Бойчук зазначив, що з початку поточного року за порушення, встановлені під час заходів державного нагляду (контролю), до адміністративної відповідальності притягнуто 10 суб’єктів господарювання з застосуванням штрафних санкцій на загальну суму 504 тис. грн. Ще 34 підприємці отримали приписи про необхідність усунення порушень у встановлений термін. Також рішеннями Головного державного та Головного державного інспекторів області було призупинено роботу 2 об’єктів та вилучено з обігу понад 300 кг небезпечних харчових продуктів.


Станом на 1 липня державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках провели більше 145 тис. експертиз продукції тваринного та рослинного походження. За результатами – до реалізації не допустили 2,8 тонни продукції (м'ясо, молоко і молокопродукти, яйця, риба, овочі та фрукти).


Проблемним питанням залишається продаж харчової продукції у несанкціонованих місцях, без дотримання необхідних умов для реалізації, температурних режимів, проведення лабораторних досліджень тощо. Згідно зі ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення посадовими особами, які мають право складати протоколи за фактом торгівлі з рук у невстановлених місцях, є органи внутрішніх справ *(Національної поліції) та посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад.


1919Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: