Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Андрій Флоренко
Дата: 17 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/06/17/mifichna-lgbt-spilnota.htm
суспільство, 17 червня 2021

Міфічна ЛГБТ-спільнота

Андрій Флоренко

Коли заходить мова про середньовіччя, в уяві пересічного громадянина виникають думки про спалювання відьом та всеохоплюючу віру у міфи. Найбільш сучасний громадянин вважає себе освіченою людиною, що повністю керується науковими доказами та набутими знаннями. Та коли розмова доходить до ЛГБТ-тематики, то дізнаємося, що міфи мають такий самий вплив і сьогодні. Тож, варто поговорити про найпоширеніші з них.

Міф перший: «Гомосексуальність загрожує традиційним сімейним цінностям».

Він є відверто маніпулятивним. Бо що таке традиційні сімейні цінності? Побий дружину, коли нема настрою або гадаєш, що в неї закоротка спідниця? Дитина погано вчиться в школі – візьми лозину та відшмагай її, аби запам’ятала важливість навчання? Є підозра, що жінка за три двори від тебе мала секс до весілля – зацькуємо її усім селом до самогубства? Ось це і є споконвічні традиції. Якщо гадаєте, що тут немає нічого такого, то прийміть до уваги, що жертвою можете стати саме ви. Будемо відвертими. Під фразою «традиційні цінності» мається на увазі типова ксенофобія.

Міф другий: «ЛГБТ-спільнота має усі основні права, а їхні акції – це намагання отримати преференції».

Його спростувати дуже просто. В якості експерименту зайдіть до РАГСУ та запитайте про умови реєстрації одностатевого шлюбу. Також непогано зайти в лікарню і при реєстрації спробувати вказати в рядку шлюбу одностатевого партнера. Це найпростіші приклади. Саме тому прайди – це не про гордість за свій гендер. Прайд – це про загальнолюдські права та їх повноцінну реалізацію.

Міф третій каже, що гомосексуальні родини не можуть виховувати дітей ані з фізіологічних, ані з етичних причин. Четвертий міф твердить, що у гомосексуальній родині і дитина буде гомосексуалом.

Говорячи про етичні причини варто подивитися статистику одностатевих родин в Україні, що виховують дітей. Гадаєте, що їх дуже мало? Помиляєтеся. І помиляєтеся тому, що не берете до уваги родини, де дітей виховує мати та бабця (і чи багато гомосексуалів вони виховали?). Війна з Росією тільки збільшила цю цифру. Все ще вважаєте, що одностатева родина не зможе гарно виховати дитину?

Щодо фізіології, то дітей всиновлюють, вдаються до штучного запліднення чи сурогатного материнства. Діти залишаються від попередніх гетеросексуальних шлюбів. Тому питання залишається тільки за вихованням.

П’ятим міфом є твердження, що ЛГБТ-спільнота пропагує свій спосіб життя. Якщо запитати людину, котра його озвучує, про конкретику (що саме мається на увазі під пропагандою?), то відповідь ви навряд чи отримаєте. Неможливо пропагувати гендер аби до нього «затягти». Це не цигарки з алкоголем чи заняття спортом. До того ж і безліч наукових досліджень спростовує цей міф. Можна запитати, чому він досі живий? Тому що не одна сотня політиків побудували свою кар’єру та агітацію на протистоянні уявній «гей-пропаганді».

Останній міф – якщо чоловік гомосексуал, то в повсякденні він вдягається як стереотипний учасник прайду чи відвідувачі бару «Блакитна устриця» із фільму «Поліцейська академія».

Цей міф по-доброму смішний. Водолаз не ходить в акваланзі 24/7. Учасники тематичних комікс- чи геймконів не ходять на роботу в костюмах супергероїв чи персонажів з ігор. Моя знайома, коли дізналася, що вже два дні спілкується із геєм, то чесно зізналася: «Я очікувала одягу зі шкіри та боа з пір’ям. А побачила типового менеджера-будівельника, хіба що без каски».

На існування цих та інших міфі можна було б не звертати уваги, як і на міфи про вакцинацію чи мобільний зв’язок. Та на вагах - людські життя та побутова ксенофобія. І тому не варто їх поширювати навіть саркастичним тоном.

2087Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: