Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 11 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/06/11/pratsja-inozemtsiv-v-ukraini-porjadok-ta-umovi-zastosuvannja.htm
суспільство, 11 червня 2021

Праця іноземців в Україні: порядок та умови застосування

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Як застосувати роботодавцям працю іноземців та осіб без громадянства на території України йшлося під час вебінару, проведеного фахівцями відділу надання послуг роботодавцям Кіровоградського обласного центру зайнятості для роботодавців Кропивницького, Світловодська та Знам'янки. 

 

Відкриваючи вебінар, провідний інспектор з питань посередництва у сфері зайнятості обласного центру зайнятості Світлана Решетова повідомила, що відповідно до законодавства України роботодавці (як юридичні особи, так і фізичні особи-підприємці) мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається обласним центром зайнятості. 


Праця іноземців та осіб без громадянства може застосовуватися на різних посадах в одного або декількох (двох і більше) роботодавців, за умови отримання дозволу. Відповідно до законодавства України, для іноземців, які постійно проживають в Україні дозвіл не потрібен. 


Під час заходу роботодавці отримали детальну інформацію про перелік документів, що необхідний для отримання дозволу, вартість видачі дозволу (від 2 до 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (у залежності від строку дії дозволу) та строки видачі обласним центром зайнятості відповідних рішень. 


Крім того, мова йшла і про штрафні санкції, які застосовуються до роботодавців у разі застосування ними праці іноземців на умовах трудового договору без дозволу (стягується штраф у 20-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожну таку особу).


За словами фізичної особи-підприємиця Олени Сливенко, діяльність якої пов'язана з індивідуальним пошиттям одягу, вебінар був змістовний та корисний для всіх роботодавців, хто має наміри використовувати найману працю іноземних громадян. 


Під час вебінару присутні отримали відповіді на запитання, які стосувалися деталей отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. 


Наостанок С. Решетова запропонувала роботодавцям звертатися за більш детальною інформацією щодо даного питання до відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості, у т.ч. за телефоном: 0(522) 24 64 18.


   



1946Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: