Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Чумаченко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 28 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/05/28/zahist-prav-na-schaslive-ditinstvo-simeinii-patronat-jak-vid-pratsevlashtuvannja.htm
суспільство, 28 травня 2021

Захист прав на щасливе дитинство: сімейний патронат як вид працевлаштування

О. Чумаченко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Днями фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості спільно з представниками Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: провідним юрисконсультом Вітковською Оксаною та провідним психологом Янковою Інною, для незайнятих трудовою діяльністю громадян, провели інформаційний семінар на тему: «Патронат – швидка сімейна допомога».


Запрошені до участі у семінарі зареєстровані безробітні, дізнались про таку форму сімейного виховання дітей, які залишилися без батьківського піклування, як патронат над дитиною. Зазначалося, що  патронат передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.


Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні. 


Продовжуючи тему, фахівці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ознайомили аудиторію з порядком оплати послуг патронатного виховання, окреслили всі фінансові аспекти існування патронатної сім’ї.


Фінансуються послуги патронату над дитиною за рахунок коштів місцевого бюджету: соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на місяць; грошове забезпечення за надану патронатним вихователем послугу (5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб); у разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває одночасно двоє і більше дітей, малюк віком до 1 року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина, розмір грошового забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50%.


Учасники семінару активно ставили запитання представникам Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, цікавились умовами отримання грошового забезпечення за надану патронатним вихователем послугу, завданнями, які ставить держава перед патронатними вихователями.


У свою чергу, фахівці міськрайонного центру зайнятості повідомили, що сімейний патронат – це реальний шанс не лише працевлаштуватися, але й зробити добру справу. 



2246Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: