Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Жанна Цяпкало, заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 11 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/05/11/jak-na-maloviskivschini-pidpriemstva-spivpratsjujut-zi-sluzhboju-zainjatosti-u-pratsevlashtuvannja-osib-z-invalidnistju.htm
суспільство, 11 травня 2021

Як на Маловисківщині підприємства співпрацюють зі службою зайнятості у працевлаштування осіб з інвалідністю

Жанна Цяпкало, заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості


«Я – не двірник, я – працівник з благоустрою. Свою роботу я люблю і працюю на совість», – говорить колишня безробітна, а сьогодні працівник ТОВ «Маловисківський елеватор» Ірина Вікторівна.


Так сталося в житті Ірини Вікторівни, що маючи чималий трудовий стаж, унаслідок погіршення стану здоров’я, вона залишилася без роботи. Знайти роботу самотужки у сільській місцевості не вдалося. Втративши надію, по допомогу у пошуку роботи Ірина Вікторівна звернулася до Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості.


Отримавши у службі зайнятості інформаційні та консультаційні послуги, а також практичні поради щодо успішної співбесіди з роботодавцем та впевнившись у власних силах, Ірина Вікторівна отримала роботу, яку їй підібрали з урахуванням її медичних показань. Сьогодні жінка працює двірником у ТОВ «Маловисківський елеватор». Вона впевнена у завтрашньому дні, адже має роботу, яка приносить їй дохід.


Маючи чималий стаж роботи за професією тракториста-машиніста, сорокаоднорічному Мухамеду Борисовичу, також унаслідок погіршення стану здоров'я, довелося звільнитися з роботи. Після проходження лікування та реабілітаційного періоду, не втрачаючи час, чоловік взявся за пошуки місця роботи.


«Маючи значні проблеми із зором, не завжди є можливість знайти роботу, – ділиться думками Мухамед. – На жаль, реалії сьогодення невтішні, адже багато хто з роботодавців, почувши про інвалідність працівника, не бажають з ним співпрацювати. Тому, я і вирішив звернутися по допомогу до районної філії обласного центру зайнятості».


Вже перебуваючи на обліку в службі зайнятості в якості безробітного, Мухамед Борисович старанно відвідував семінари, прислухався до інформації, яку надавали фахівці філії, адже головним для нього було – знайти роботу. Чоловік чітко виконував рекомендації фахівців. Його наполегливість та сильне бажання працювати, зробили свою справу.


Керівник ТОВ «Маловисківський елеватор» знову звернувся до районної філії з метою допомоги в підборі працівника з інвалідністю для працевлаштування на посаду двірника. Про можливість працевлаштування на відкриту вакансію «Двірник» фахівчиня служби зайнятості і повідомила безробітному.


Оскільки Мухамед тривалий час перебував на обліку як безробітний та завжди активно брав участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, проте закріпитися на постійному робочому місці не вдавалося, він з ентузіазмом погодився із запропонованою роботою.


Тож нехай ці історії зайнятості осіб з інвалідністю додадуть впевненості іншим, навчать їх оптимізму, цілеспрямованості та витримці, і результат не забариться.



1295Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: