Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 7 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/05/07/scho-take-verifikatsija-algoritm-dii-pri-nekorektnih-danih-v-elektronnomu-posvidchenni-vodija.htm
суспільство, 7 травня 2021

Що таке верифікація?! Алгоритм дій при некоректних даних в електронному посвідченні водія


Почали використовувати застосунок Дія, проте зіткнулись з проблемою відображення неактуальних особистих даних в Електронному посвідченні водія чи свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, відсутністю фотографії чи документів? Онлайн-сервіс Міністерства внутрішніх справ Електронний кабінет водія запровадив послугу уточнення даних, що дозволяє провести верифікацію цих документів.


Тепер електронний кабінет водія надає можливість скористатися онлайн-послугами:


- уточнення даних у реєстрі посвідчень водіїв;

- уточнення даних у реєстрі свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.


Сервіс дозволяє подати заяву про коригування неточностей у реєстрах МВС та оперативно доповнити наявну в них інформацію.


Отже, якщо у вас виникла проблема з е-посвідчення чи е-свідоцтвом в застосунку Дія, вам необхідно авторизуватися в Електронному кабінеті водія та скористатися послугою уточнення даних. 


Алгоритм дій:


- перейти із застосунку Дія в Електронний кабінет водія та авторизуватися;


- заповнити всі поля необхідними даними (автоматично заповнюються наявні у базі дані, в які не можна внести виправлення);


- завантажити файл із зображенням обох сторін документу у форматі .jpg;


- надіслати електронну заяву до сервісного центру МВС для обробки.


Працівники сервісних центрів МВС опрацьовують отримані електронні заяви та вносять зміни до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. У випадку виявлення додаткових неточностей або відсутності фотографії, вас запросять особисто звернутися до будь-якого сервісного центру МВС. 


Внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС дані автоматично оновляться та будуть відображені в Електронному кабінеті водія та застосунку Дія.


Відсутність фотографії в посвідчення водія


Коли заява на верифікацію успішно опрацьована, але в застосунку Дії фотографія не з’явилася, пропонуємо видалити та повторно завантажити застосунок у смартфоні.


Якщо після цього відцифроване фото не підвантажилося, то воно відсутнє в реєстрах.


Тому радимо обміняти наявне посвідчення водія у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.


Основні причини відмов у верифікації:


- некоректно заповнена заява на верифікацію (невірно заповнено необхідні поля, додано неякісні сканкопії або файли не тих документів);


- спроба верифікувати підроблений документ;


- інформація в документах не співпадає з даними в державних реєстрах (наприклад, особа змінила прізвище/місце реєстрації, але не обміняла посвідчення водія та/або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу);


- документа заявника, що потребує верифікації, немає в державному реєстрі (наприклад, це може стосуватись окремих документів, виданих до 2013 року);


- подання документів іншої особи (наприклад, чоловік здійснює спробу з власного електронного кабінету водія верифікувати дані для дружини).


Якщо причина відмови у верифікації ваших даних відноситься до однієї з перелічених вище радимо звернутися до будь-якого територіально сервісного центру МВС. З контактними даними  територіальних сервісних центрів МВС ви можете ознайомитись за посиланням.


       


1657Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: