Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 25 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/01/25/chi-sprijae-derzhavna-sluzhba-zainjatosti-pidpriemnitskii-dijalnosti-vivilnjuvanih-osib-.htm
суспільство, 25 січня 2021

Чи сприяє державна служба зайнятості підприємницькій діяльності вивільнюваних осіб?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Сприяння підприємницькій діяльності вивільнених осіб проводиться за двома напрямкам роботи. Перший, це надання консультацій з питань провадження підприємницької діяльності. Другий – виплата допомоги по безробіттю одноразово.


Зареєстрований безробітний, що є застрахованою особою і який отримує допомогу по безробіттю, має право на її отримання одноразово для організації підприємницької діяльності. 


Слід зазначити, що існує декілька обмежень щодо виплати. А саме, допомога одноразово не виплачується особам, яким ще не виповнилося 18 років. Також допомога не виплачується одноразово безробітним, яким тривалість її виплати скорочувалась за певні порушення. Допомога також не виплачується особам, які протягом 24 місяців до початку безробіття були зареєстровані як фізична особа-підприємець.


Протягом місяця після реєстрації розглядається питання про пропонування особі підходящої роботи. Тільки за її відсутності, з урахуванням озвучених інших застережень, розглядається питання про можливість отримання коштів одноразово. 


Безробітний готує бізнес план і, разом із заявою, подає його до центру зайнятості. Фахівці центру зайнятості можуть залучати безробітних, за їх бажанням, до семінарів або організувати навчання з питань підприємництва. Під час такого навчання безробітних, серед іншого, навчають, як написати бізнес план.


Попередній розгляд питання про виплату коштів здійснюється відповідною комісією. На підставі висновку комісії приймається рішення про виплату коштів. Ознайомившись з таким рішенням, безробітний реєструється як фізична особа-підприємець або ним утворюється юридична особа. Після таких дій на рахунок особи перераховуються відповідні кошти.


Розмір одноразової виплати залежить від розміру допомоги по безробіттю конкретної особи та залишку тривалості виплати такої допомоги у межах 360 календарних днів загальної тривалості її виплати. 



1036Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: