Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 21 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/01/21/chi-mozhut-poperedzheni-pro-vivilnennja-osobi-shukati-robotu-za-sprijannja-derzhavnoi-sluzhbi-zainjatosti-ne-ochikujuchi-bezposeredno-dati-vivilnennja-.htm
суспільство, 21 січня 2021

Чи можуть попереджені про вивільнення особи шукати роботу за сприяння державної служби зайнятості не очікуючи безпосередньо дати вивільнення?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Будь-яка особа, яка бажає працювати, може користуватись соціальними послугами ДСЗ. Це стосується і осіб, які попереджені про вивільнення. 


Інформацію щодо наявності вакансій можливо отримати декількома шляхами.


Одним із варіантів пошуку вакансій є безпосереднє звернення до центрів зайнятості. В період попередження громадяни можуть відвідувати центри зайнятості та ознайомлюватись з вакансіями, що вільно розміщені на стендах. Або ж громадяни можуть користуватись послугами кар’єрних радників і отримувати консультаційні послуги чи послуги з підбору підходящої роботи шляхом здійснення їх обліку. Статус безробітного при цьому не надається і, зрозуміло, що допомога по безробіттю не призначається. 


Якщо особа ще працює, то вона, як правило, не має часу на відвідування центру зайнятості. А от переглянути у позаробочий час вакансії можливо. Для цього можна завітати до офіційного порталу Державної служби зайнятості. 


З вакансіями є можливість ознайомитись на вебсторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості, зокрема, за допомогою інтерактивної мапи вакансій. Для користування цією мапою слід зайти до розділу «Громадянам» і шукати вакансії за центрами зайнятості та філіями. 


Інформацію на сайті можна переглянути не тільки з персональних комп’ютерів, але й з інших гаджетів з доступом до мережі Інтернет. 


Користувачі соціальної мережі Фейсбук мають можливість переглядати інформацію про окремі вакансії на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Слід також зазначити, що працівникам, які підлягають вивільненню, передбачена виплата вихідної допомоги. Якщо особа знаходить собі роботу раніше дати вивільнення, вона може звільнитись з адміністрації, не втрачаючи право на вихідну допомогу. У такому випадку подається заява про зміну дати вивільнення – за таких умов і вихідна допомога не втрачається, і роботодавець не допускає порушення двомісячного строку попередження. 


1109Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: