Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 21 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/10/21/onlain-trening-tsentri-zainjatosti-kirovogradschini-pro-nebezpeki-nelegalnogo-pratsevlashtuvannja.htm
суспільство, 21 жовтня 2020

Онлайн-тренінг: центри зайнятості Кіровоградщини про небезпеки нелегального працевлаштування

Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Учора, 20 жовтня, у рамках реалізації проекту «Підвищення обізнаності вразливого дорослого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування», для працівників центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості розпочався дводенний онлайн-тренінг. Організаторами заходу є регіональний партнер МОМ – Громадська організація «Територія успіху» та Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Не завжди «заробітки» мають позитивний результат: чимало громадян потрапляють під оману шахраїв. Їх можна віднести до осіб, які постраждали від торгівлі людьми, найпоширенішого на цей час виду експлуатації – трудової. 


«Усе більше і більше наших земляків вирушають за кордон у пошуках тимчасового або постійного місця роботи. Вибір робочого місця – особиста справа кожного, але знати про юридичні та організаційні тонкощі, перш ніж вирушити на роботу за кордон, усе ж таки не завадить. Ці знання повинні доносити до пошукачів роботи саме ми, фахівці, які працюють з даною категорією людей», – зазначила розпочинаючи тренінг керівник проекту Вікторія Веремієнко.


Тренер з питань протидії торгівлі людьми та безпечної міграції та працевлаштування Христина Орлова на прикладах ознайомила учасників вебінару з формами торгівлі людьми, розповіла, хто входить до групи ризику, навела статистичні дані державних та неурядових, у т.ч. міжнародних, структур щодо кількості осіб, які стали жертвами торгівлі людьми.


Крім того, тренерами з питань протидії торгівлі людьми та безпечної міграції і працевлаштування проведено низку інтерактивних тестів та вправ (тест «Який ти мандрівник?», вправа «МІФ чи ФАКТ» та ін.) 


Учасники тренінгу активно працювали над завданнями, брали участь у дискусіях, висловлювали власну думку, ставили запитання, серед яких, в основному, цікавилися правилами безпечної міграції та працевлаштування. 


Цікавою для учасників заходу стала презентація онлайн-квесту «Шукаєте роботу? Перевірте свої сили!»: у форматі міні-груп кожен учасник отримав нагоду пройти його особисто та ознайомитися з особливостями квесту.


Після обговорення виконуваних завдань організатори заходу ознайомили пристуніх з статистичними даними досліджень Міжнародної організації з міграції (МОМ) щодо постраждалих осіб та тенденції ринку праці 2020 року. Учасники заходу переглянули анімаційний мультфільм «Що таке торгівля людьми?» та історію, що не увійшла до фільму «Життя на продаж».


«Перший день тренінгу був неймовірно цікавим, творчим і насиченим. Ми виконували пізнавальні вправи, відпрацьовували практичні навички, планували, говорили, ділились думками та почуттями. Вважаю, що такі заняття для фахівців, які допомагають незайнятим громадянам у пошуку роботи, допоможуть орієнтувати безробітних на безпечне працевлаштування», – розповіла учасниця тренінгу, фахівчиня з питань зайнятості Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості Лариса Екало. 



1424Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: