Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: lb.ua
Дата: 16 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/10/16/kilka-naselenih-punktiv-kirovgradschini-pid-zagrozoju-zrivu-pochatku-opaljuvalnogo-sezonu-cherez-borgi.htm
суспільство, 16 жовтня 2020

Кілька населених пунктів Кіровградщини під загрозою зриву початку опалювального сезону через борги

lb.ua


63 виробники тепла мають відповідну заборгованість і ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону.


В Україні 45 населених пунктів перебувають під загрозою зриву вчасного початку опалювального сезону.


Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз".


"Впродовж тижня 10 підприємств теплоенергетики розрахувалися з критичними боргами, однак ще 63 виробники тепла мають відповідну заборгованість і ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону у 45 населених пунктах", - йдеться в повідомленні.


В "Нафтогазі" зазначили, що найнижчі показники розрахунків за спожитий природний газ мають підприємства ТКЕ Луганської області — 56%, Дніпропетровської області — 71%, Кіровоградської області — 81%, Івано-Франківської області — 82%, Донецької області — 86%.


"Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств, зокрема, місцеві органи самоврядування, могли запобігати розвитку проблеми.Йдеться про виконання обов’язкових умов постачання газу, що передбачені Постановою Кабінету Міністрів від 19 жовтня 2018 р. №867", - повідомили в групі.


У Нафтогазі зауважили, що захист громадян України під час опалювального сезону — надзвичайно важлива справа, тому НАК максимально йде назустріч усім сторонам цього процесу. При цьому розпочати подачу газу без вирішення проблем критичних боргів компанія не має юридичної можливості — це заборонено законодавством України.


Нагадаємо, Віталій Кличко доручив з 16 жовтня розпочати у Києві опалювальний сезон. 


Також від завтра опалювальний сезон розпочинається і у Львові. Андрій Садовий заявив, що опалення могли увімкнути і раніше, але мешканці міста були категорично проти цього.


lb.ua


1563Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: