Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Семененко
Дата: 23 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/23/bo-100-vidsotkiv-zhittja-kropivnitskii-dopomagae-pravoporushnikam-z-vidnovlennjam-pasportiv.htm
суспільство, 23 вересня 2020

БО «100 відсотків життя. Кропивницький» допомагає правопорушникам з відновленням паспортів

Вікторія Семененко


Благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький» допомагає засудженим відновити паспорти. Це стало можливим у межах співпраці неурядової організації з органами влади.


- Наша організація з 2007 року допомагає засудженим та ув’язненим у кількох виправних закладах Кіровоградщини. Нещодавно ми почали плідно допомагати клієнтам філії Центру пробації в Кіровоградській області, надаючи послуги соціальної профілактики. Це заходи спрямовані на профілактику та протидію поширення соціально-значущих захворювань - ВІЛ, туберкульозу, вірусного гепатиту С, послуги щодо питань, пов’язаних із здоров’ям. Новим напрямком роботи з червня 2020 року для нас є послуги щодо відновлення паспорту громадянина України та покриття витрат клієнтів для відновлення такого паспорту. Це стало можливим за рахунок закупівлі послуг соціальної профілактики Кропивницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та співпраці з філією Центру пробації в Кіровоградській області. До кінця 2020 року ми плануємо сприяти у відновленню 21 паспорта для клієнтів пробації міста Кропивницького, - розповідає виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Костянтин Данильченко. 


Послуги соціальної профілактики клієнтам пробації надають на базі консультативного кабінету філії Центру пробації у Кіровоградській області у тісній співпраці з персоналом уповноваженого органу. 


- Наші клієнти потребують підтримки задля успішної ресоціалізації. Для цього необхідно використовувати різні підходи. Віднедавна благодійна організація взяла на себе відповідальність щодо надання послуг з профілактики соціально-небезпечних захворювань, тестування на ВІЛ і вірусний гепатит С, здійснення скринінгу на туберкульоз. До того ж, вагому допомогу надають правопорушникам в оформлені паспортів, без якого дуже складно працевлаштуватися, отримати медичні послуги та скористатися іншими правами. А за рахунок відновлення паспорту, громадяни можуть краще соціалізуватися та повернутися до соціально-корисного життя. Соціальна профілактика сьогодні – це безпека міста завтра - відзначає керівник філії  Центру пробації у Кіровоградській області Владислав Музика. 


Паспорт громадянина України –  не лише документ, що посвідчує особу. За його допомогою в майбутньому громадянин може офіційно працевлаштуватися, оформити пенсію чи державну соціальну допомогу, підписати декларацію із сімейним лікарем, звертатися до органів та установ тощо. Створивши умови, за яких колишній правопорушник не вчинятиме нові злочини, буде досягнутий високий рівень соціалізації та викорінене явище повторності. Наразі представники благодійної організації вже допомогли трьом особам відновити паспорт, вісім заявок в роботі. 


Таку співпрацю позитивно відзначають у Кропивницькому міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. 


- У втіленні соціальної профілактики з благодійною організацією ми працюємо другий рік. Ці послуги ми придбали за кошти місцевого бюджету. Ми бачимо позитивну динаміку, адже ви працюєте за принципом «рівний-рівному», вам довіряють більше. Цього року ви допомагаєте клієнтам пробації з відновленням паспортів. І це дуже результативно і вагомо! Така співпраця буде корисна і на наступні роки, - зазначає директор Кропивницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олег Краснокутський.



1603Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: