Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 22 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/22/robota-u-svjatkovii-i-nerobochii-den-jak-oplachuetsja-.htm
суспільство, 22 вересня 2020

Робота у святковий і неробочий день: як оплачується?


Статтями 106-107 Кодексу законів про працю України передбачено, що за погодинною системою оплати праці робота в надурочний час оплачується у подвійному розмірі годинної ставки. За відрядною системою оплати праці за роботу в надурочний час виплачується доплата у розмірі 100% тарифної ставки працівника відповідної кваліфікації, оплата праці якого здійснюється за погодинною системою, – за всі відпрацьовані надурочні години.


У разі підсумованого обліку робочого часу оплачуються як надурочні всі години, відпрацьовані понад встановлений робочий час в обліковому періоді, у порядку, передбаченому частинами першою і другою цієї статті.


Компенсація надурочних робіт шляхом надання відгулу не допускається (стаття 106 КЗПП України). Робота у святковий і неробочий день оплачується у подвійному розмірі:


1) відрядникам – за подвійними відрядними розцінками;


2) працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, – у розмірі подвійної годинної або денної ставки;


3) працівникам, які одержують місячний оклад, – у розмірі одинарної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота у святковий і неробочий день провадилася у межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки зверх окладу, якщо робота провадилася понад місячну норму. Оплата у зазначеному розмірі провадиться за години, фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день.


За бажанням працівника, який працював у святковий і неробочий день, йому може бути наданий інший день відпочинку (стаття 107 КЗПП України).


1544Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: