Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 21 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/21/zahist-kirovogradschini-vid-radiatsii-ta-radonu-u-den-mista-eko-aktivisti-rozpochali-zbir-pidpisiv.htm
суспільство, 21 вересня 2020

Захист Кіровоградщини від радіації та радону: у день міста еко-активісти розпочали збір підписів


В той час, як мешканці обласного центру розважались, відзначаючи день міста, еко-активісти розпочали збір підписів під колективним зверненням. Абсолютна більшість громадян, яким було запропоновано підписати звернення до губернатора Кіровоградської області, залишили свої підписи. Що засвідчує суспільний інтерес та важливість прийняття Комплексної програми захисту населення області від радіаційного та радонового забруднення. Вимогу саме на розробку такої програми, містить звернення, до якого еко-активісти громадської організації «Флора» збирали підписи.


Необхідність розробки та прийняття такої програми зумовлена тим, що майже два роки Кіровоградщина живе без будь-якої обласної програми радіаційного захисту населення.


Відсутність впровадження програмних заходів та звітів про їх виконання, формують враження про надуманість негативу від радіаційного та радонового впливу на мешканців області.


Разом з тим, чисельні факти свідчать про наявність проблем, пов’язаних з урановидобувною промисловістю, що діє в області а також геологічними особливостями території регіону.


Звертаючись до мешканців міста, які відвідували Ковалівський парк на день міста Кропивницького, еко-активісти розповідали про важливість прийняття програми.


Показово, що серед тих, кому було запропоновано підписати звернення не знайшлось жодної особи, яка б зазначила, що така програма не є потрібною для області.


До підписання звернення долучилась і молодь і громадяни похилого віку. Підписи ставили і військові і чиновники. Серед підписантів є навіть один з кандидатів на пост міського голови міста Кропивницького.


Після завершення збору підписів, звернення буде направлено голові Кіровоградської обласної державної адміністрації з проханням ініціювати розробку Комплексної програми захисту населення Кіровоградської області від впливу іонізуючого випромінювання на 2021-2025 роки.


З текстом петиції можна ознайомитись на офіційномусайті громадської організації «Флора».




                  

2077Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: