Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 17 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/17/molodii-meshkantsi-kirovogradschini-viznachitisja-z-profesiinim-shljahom-dopomogla-sluzhba-zainjatosti.htm
суспільство, 17 вересня 2020

Молодій мешканці Кіровоградщини визначитися з професійним шляхом допомогла служба зайнятості

Вікторія Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості


Закінчивши у минулому році загальноосвітню школу, мешканка Новомиргорода Вікторія Пешехонова вступила до державного педагогічного університету. За час першого семестру дівчина зрозуміла, що обрала не ту професію. Тому вирішила навчання не продовжувати і повернутися додому. 


Гортаючи сторінки одного з інтернет-видань, дівчину зацікавив допис про організацію службою зайнятості професійного навчання за професіями, які є актуальними на ринку праці. Ця інформація спонукала Вікторію до дій: у квітні цього року, незважаючи на карантин, дівчина звернулася до Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості з впевненим наміром здобути професію. 


Профконсультант, у телефонному режимі, з метою визначення професійних намірів, порекомендував Вікторії пройти профорієнтаційні тести на платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри. 


Результати тестування та надані рекомендації фахівців служби зайнятості допомогли Вікторії визначитись з майбутньою діяльністю. Вона обрала професію «Контролер-касир», яка не тільки їй подобалася, а й користується постійним попитом як на місцевому, так і на регіональному ринку праці.


Невдовзі В. Пешехонова отримала направлення на навчання за обраною професією до Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 


На даний момент дівчина навчається вже майже два місяці, і для неї цей час проходить насичено і цікаво, а ще максимально наближено до реалій обраної професії. Крім того, в умовах карантину, з метою убезпечення слухачів, навчальний процес за професією «Контролер-касир» проходить за індивідуальними робочими навчальними планами. 


Вікторія ділиться враженнями від навчання та перебування в місті Одесі: «Коли я приїхала навчатися, перші враження від самого міста, умов проживання у гуртожитку навчального закладу, де я поселилася, були лише позитивні. Кімнати готельного типу, гарні меблі, телевізор, холодильник, підключення до мережі Інтернет та багато іншого, що гарантувало мені комфортні умови проживання упродовж усього періоду мого навчання». 


Для удосконалення практичних навичок слухачі забезпечені необхідним обладнанням, інструментами, витратними матеріалами. Відпрацювання здобутих навичок проходить у майстернях та лабораторіях, облаштованих сучасним контрольно-касовим обладнанням і устаткуванням, що дозволяє отримати високий рівень кваліфікації.


«Досвідчені викладачі навчають нас не тільки майстерності у сфері торгівлі, а ще й вселяють впевненість у тому, що ми на правильному шляху у професійній реалізації», – ділиться Вікторія. 


По закінченню професійного навчання дівчина отримає документ про освіту державного зразка, і працюватиме в одному з торгівельних центрів Новомиргорода, адже професійне навчання організовується службою зайнятості виключно під замовлення роботодавців, що гарантує стовідсоткове працевлаштування безробітних.


   


1648Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: