Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 29 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/29/informuemo-schob-protidijati-torgivli-ljudmi.htm
суспільство, 29 липня 2020

Інформуємо, щоб протидіяти торгівлі людьми

О. Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості


У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільших масових порушень прав і свобод людини.


Тож, з  нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, у Добровеличківській районній філії обласного центру зайнятості за участі завідуючої абонементом КЗ «Добровеличківська центральна бібліотека» Людмили Гордової відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». Участь в онлайн вебінарі взяли 15 безробітних.


Зміст та тематика заходу обумовлені питанням розкриття  переваг легальних трудових відносин із роботодавцем та застереження шукачів роботи від шахрайства при працевлаштуванні. 


На початку вебінару фахівець районної філії Ольга Гинькут ознайомила присутніх зі станом місцевого ринку праці та перспективами його розвитку, наявними вакансіями, а також з послугами, які надає служба зайнятості клієнтам, та новими її сервісами. 


Під час проведення заходу розкрито безробітним зміст понять «торгівля людьми», статистичними даними міжнародних організацій щодо фактів торгівлі людьми в Європі та Україні зокрема. Крім того, присутніх ознайомлено з законодавчими засадами з метою протидії методам, формам та етапам вербування, шахрайства, експлуатації людини та  причини, що цьому сприяють. Також надано чіткі рекомендації як убезпечити себе при працевлаштуванні за кордон, щоб не стати жертвою зловмисників.

 

З присутніми на заході з’ясовано і досягнуто спільної думки, що з огляду на зростаючі ризики торгівлі людьми в межах та за рамками кордонів України не потрібно забувати про власну безпеку при працевлаштуванні. Потрібно перевіряти законність діяльності посередників та роботодавця, уважно читати трудову угоду та обов’язково залишати детальну інформацію родичам та знайомим.


Учасникам семінару надано інформацію про безпечну міграцію, працевлаштування за кордоном та  надання дієвої допомоги постраждалим.


Наостанок фахівчиня районної філії зазначила, що актуальність даної проблеми для українського суспільства є досить високою. Наголосила, на необхідності легальної трудової діяльності, адже відсутність належним чином оформлених трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, які передбачені чинним законодавством.



1213Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: