Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 24 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/24/30-lipnja-vsesvitnii-den-borotbi-z-torgivleju-ljudmi.htm
суспільство, 24 липня 2020

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Упродовж семи років, 30 липня, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з метою підвищення інформованості громадськості про цю проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно протидіяти цьому явищу. 


Факт відзначення цього дня є нагадуванням громадськості про актуальність проблеми торгівлі людьми, та про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи.


За словами Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, до компетенції служби зайнятості відносяться питання попередження торгівлі людьми, у т.ч. числі шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.


З нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми центрами зайнятості та філіями обласного центру зайнятості заплановано проведення низки інформаційних заходів в режимі онлайн із залучення соціальних партнерів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.


«Такі заходи проводяться у центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості не тільки в рамках заходів із відзначення цього дня, а й упродовж року. Так, з початку поточного року проведено більше 100 інформаційних семінарів, у яких взяли участь 1500 безробітних громадян. До їх проведення залучаються представники Головного управління Національної поліції в області, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей  та молоді, громадської організації «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» та ін.», – розповів Б. Стоян. 


«Спільне проведення різнопланових інформаційних заходів центрів зайнятості області та соціальних партнерів значно покращує якість їх проведення. Розраховуємо, що відповідні превентивні заходи будуть мати свій результат і менша кількість громадян буде потрапляти в жертви торгівців людьми», – зазначає Б. Стоян.


Служба також надає допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми. Така допомога полягає у вирішенні питань їхньої зайнятості шляхом надання їм комплексу соціальних послуг, спрямованих на працевлаштування. 


Крім того, служба зайнятості задіяна в процесах легального працевлаштування за кордоном.  «Знайти роботу з достойним рівнем заробітної плати можливо не лише за кордоном. Все більше вітчизняних роботодавців легально виплачують своїм працівникам гідну заробітну плату, – наголошує Б. Стоян. – Ознайомитись з пропозиціями роботи можна в  центрах зайнятості, філіях обласного центру зайнятості, або за допомогою Інтернет-ресурсів служби, у т.ч. й на сторінці обласного центру зайнятості в соціальній мережі Facebook. 


1404Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: