Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Н. Лебідь, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії Кіровоградського облас
Дата: 23 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/23/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittju-fop-ja-fotograf.htm
суспільство, 23 липня 2020

Допомога по частковому безробіттю ФОП – Я – Фотограф

Н. Лебідь, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії Кіровоградського облас


«Фотографія стала невід’ємною частиною мого життя. Для мене фотографія сьогодні  – це моє захоплення і, водночас, справа професійна. Вже близько 30 років я займаюсь фотозйомкою. Зрозуміло, що переважній більшості людей хочеться зберегти якусь особливу мить власного життя, фіксувати ті події та яскраві моменти, які стануть доброю згадкою», – говорить приватний підприємець з Новоархангельщини  Олександр Голубенко.


Карантинні обмеження внесли корективи не тільки у різні сфери життя, а й до самого способу життя населення.  «Оголошений карантин, посилення карантинних заходів, закриття закладів громадського харчування, заборона проведення масових заходів призвели до зниження активності населення, кількості замовлень, від яких залежав мій прибуток. Як наслідок – відсутність коштів навіть на оплату за користування орендованим приміщенням», – з переживаннями згадує О. Голубенко.


Така ситуація була неприємною для підприємця, адже у розвиток власного бізнесу він інвестував немалі кошти на придбання необхідного студійного обладнання, фотоаксесуарів, приладь для фотозйомки, фотоматеріалів та реактивів. Його підприємство не стало виключенням, як і всі інші, на період карантину свою діяльність призупинило.


Підприємець не роздумував, що робити під час карантину та не витрачав час в пусту. Був впевнений, що епідемія відступить, а отриманні знання залишаться з ним назавжди. Він зрозумів, що не зважаючи на карантин самовдосконалення не відміняється, це процес безперервний. Розпочав працювати над освоєнням нових програм для оброки фотографій, створенням коллажів та фотоальбомів.


«У місцевій газеті «Колос» я прочитав приємні новини для ФОПів, які не використовують найману працю, - запроваджена ініціатива, яка дозволяє отримати фінансову допомогу по частковому безробіттю на період карантину. Тож, я невідкладно звернувся до служби зайнятості», - згадує підприємець.


Фахівці районної філії обласного центру зайнятості надали підприємцю професійні консультації щодо допомоги по частковому безробіттю на період карантину, він сформував необхідний пакет документів, і вже сьогодні отримав державні кошти.


«З першого липня я відновив свою діяльність. Я знову приймаю замовлення на міні-фотосесії, весільні та портретні фотозйомками. Все більше з'являється замовлень на сімейні та романтичні  фотосесії. А отримана допомога дає можливість ФОПівцям почуватися більш впевнено в майбутньому та відновитись після завершення карантину», – повідомив Олександр Дмитрович.


Нагадаємо, що віднедавна допомога по частковому безробіттю на період карантину виплачується фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами.



1423Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: