Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Gazeta.ua
Дата: 16 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/06/16/vsi-asotsiatsii-medikiv-ukraini-pidtrimali-jarinicha-na-posadu-golovi-nszu-ekspert.htm
суспільство, 16 червня 2020

Всі асоціації медиків України підтримали Яриніча на посаду голови НСЗУ - експерт

Gazeta.ua


Таку позицію висловив експерт Вадим Карасьов у своєму дописі на сторінці в Facebook, посилаючись на листи-звернення громадських організацій та асоціацій лікарів України до президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров'я Максима Степанова.


"На думку представників медичної галузі, важливо, щоб новий керівник НСЗУ був не лише менеджером, який має значний досвід ефективного керівництва в медичній сфері, але й добре розумів внутрішні процеси та відновив діалог з медичним суспільством, втрачений за часи реформи. З контексту очевидно, що лікарі підтримують Костянтина Яриніча. Він - єдиний із претендентів лікар з досвідом практичної та управлінської діяльності в медицині, який добре зарекомендував себе в медичній спільноті", - пише Карасьов.


Він також додав, що як і більшість лікарів-практиків, Костянтин Яриніч виступав проти медреформи Уляни Супрун: "Власне тому і зіткнувся зараз з опором".


Зазначимо, звернення підписав голова Федерації медичних об'єднань України Дмитро Заболотний, куди входять всі медичні асоціації України. Додатково підписи поставили керівники 24 громадських об'єднань медпрацівників. У листі вони також попросили керівництво держави не піддаватися впливу інформаційних атак, спрямованих на дискредитацію професійного кандидата.


"Стурбованість медиків зрозуміла, адже призначення голови НСЗУ затягується. Його намагаються перетворити на політичну спекуляцію. Цього не можна допустити", - додав експерт.


gazeta.ua

1726Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Людмила Шубіна 18 червня 2020 15:20
0
Добре знаю Костянтина! Багато проектів зробили разом , були нові в розробці, але я й йому казала і всюди це можу підтвердити, що сьогодні його ФАХОВІСТЬ як в медицині, так і в менеджменті БІЛЬШ ПОТРІБНІ ДЛЯ ЗАПРОВАДЖЕННЯ РЕФОРМИ в якості керівника НСЗУ , ніж тільки в нашому регіоні ! Я добре знаю, що він ХОЧЕ НАВЕСТИ ЛАД в медичній галузі , бо тьотя з- за океану наробила нам багато біди ! Людина знає ,що і як робити і має амбіції довести справу до успішного результату ! Але , схоже, що всі ці схемщики , яким прозорою реформою перекриють кисень і ставлять палки в колеса ! Це ж - очевидно!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: