Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 26 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/07/26/dai-sproschue-pravila-oplati-shtrafiv-za-porushennja.htm
суспільство, 26 липня 2013

ДАІ спрощує правила оплати штрафів за порушення

За оплату штрафів за порушення правил дорожнього руху водії зобов'язані вказувати в квитанції в графі «Призначення платежу»: код платежу, серію і номер протоколу про адміністративне порушення, а також прізвище, ім’я, по-батькові.

Такі зміни обумовлено потребою поліпшити контроль за надходженням коштів і уникнути непорозумінь, що виникають при з'ясуванні своєчасності сплати платежів у виконавчій службі – повідомляє ВДАІ МГБ Кіровоградського МВ УМВС України у Кіровоградській області.

Щоб сплатити штраф, потрібно звернутися в будь-яку банківську установу України. При цьому треба мати при собі документ, що засвідчує особу, ідентифікаційний код і примірник протоколу про адміністративне порушення. І обов’язково звернути увагу працівника банку на те щоб було вірно вказано «Призначення платежу».

Кіровоградські ДАІшники нагадують, що, згідно зі статтею 307 Адмінкодексу, штрафи слід сплачувати не пізніше, ніж через 15 днів після вручення постанови порушнику про накладення штрафу. А в разі оскарження – не пізніше 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги чи подання без задоволення.

Приклад заповнення графи «Призначення платежу» (фото)
*;21081300;АА1;256123;*Козак Петро Іванович

21081300 - код платежу, 
АА1 - серія протоколу про адмінправопорушення,
256123 - номер протоколу про адмінправопорушення,
Козак Петро Іванович - прізвище, ім’я, по-батькові.

Розподільчі знаки вказані між символами заповнюються без пробілів окрім розмежуванню по ПІП.



4840Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: