Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 19 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/07/19/po-zakonu-park-peremogi-treba-kinuti-naprizvoljasche-.htm
суспільство, 19 липня 2013

За законом парк Перемоги треба кинути напризволяще?

Перспективи подальшої реконструкції та розвитку парку Перемоги розглянула у середу на своєму засіданні відповідна робоча група, яке провів заступник міського голови Сергій Поліщук, пише офіційний сайт міськради.

Робоча група, до складу якої входять представники виконавчих органів міської ради, департаментів ОДА, зібралася вже утретє. Цього разу обговорювалися в основному питання юридичного та організаційного характеру, без вирішення яких неможливо розпочати роботи з реконструкції та упорядкування території парку. І, на жаль, ні на міському, ні на обласному рівні їх не владнати. Як повідомив начальник відділу департаменту екології та природних ресурсів ОДА Сергій Гладенький, першочергово слід розв’язати три проблеми – погодити проект реконструкції парку, визначити його площу та межі (дані в існуючій документації щодо цього різняться), а також передати об’єкт, що є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення, під охорону. Однак у всіх трьох випадках, відповідно до діючого законодавства, обов’язково потрібне погодження територіальних органів Мінекології. Тим часом, не так давно ці територіальні органи були ліквідовані, замість них в облдержадміністраціях були створені департаменти екології та природних ресурсів, однак повноважень вищезгаданих територіальних органів їм не передали. Зараз розроблений законопроект, прийняття якого дозволить упорядкувати це питання, проте невідомо, коли він буде розглянутий. А поки, якщо слідувати букві закону, працівники КП "Трест зеленого господарства" не мають навіть права косити тут траву. 
Разом з тим, підкреслив Сергій Поліщук, робоча група продовжуватиме напрацьовувати пропозиції щодо подальших перспектив розвитку парку – адже колись законодавчі неузгодженості будуть усунені, і тоді в парку можна буде розпочати роботи на законних підставах. Тим більше, що цього чекає від влади і громада.
Нагадаємо, що нинішнього року з ініціативи обласної та міської влади, яка заявила про наміри навести в парку Перемоги лад, зробити його окрасою обласного центру, тут було проведено загальноміський суботник. У суботнику взяли участь близько півтори тисячі кіровоградців. Спільними зусиллями вони прибрали територію парку від сміття, сухого листя, гілляччя, упорядкували алеї, висадили нові дерева та кущі, розбили клумби, крім того, прокладено й мережі зовнішнього освітлення. Згодом з ініціативи міського керівництва у міському саду було відкрито першу в Кіровограді велодоріжку. 


4575Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: