Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2023/02/06/obmin-lamp-rozzharjuvannja-na-svitlodiodni-trivae.htm
новини, 6 лютого 2023

Обмін ламп розжарювання на світлодіодні триває


31 грудня 2022 року Уряд України разом з «Укрпоштою» розпочали проєкт з обміну ламп розжарювання на світлодіодні. Це пов’язано з необхідністю економії енергоресурсів, адже світлодіодна лампа споживає на 80% менше електроенергії, ніж лампа розжарювання.


«Цим проєктом планується обміняти 50 мільйонів ламп по всій Україні. На Кіровоградщині максимальна орієнтовна кількість, яку ми зможемо обміняти – 1 мільйон 600 штук, але цифра може варіюватись у залежності від попиту. З 7 лютого розпочинаємо цей проєкт в містах Кіровоградщини, і ближче до кінця місяця у селах. До цього будуть залучені стаціонарні та пересувні відділення зв’язку», - повідомила очільниця обласної дирекції «Укрпошти»Тетяна Капустіна.


За її словами, на сьогодні з 31 грудня 2022 року по Кропивницькому вже обміняли 30 тисяч ламп.


Як повідомили в обласному департаменті екології та природних ресурсів, згідно з постановою Кабміну передбачається, що ОВА є відповідальною щодо належного поводження з відпрацьованими лампами розжарювання, які обміняють мешканці Кіровоградщини. Для цього під час засідання обласної робочої групи з відбору та формування переліку природоохоронних заходів та об’єктів, що будуть фінансуватись з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, було виділено кошти на забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та утилізації ламп розжарювання, отриманих «Укрпоштою».

https://t.me/kirovohradskaODA/6921


270Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: