Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 грудня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/12/05/rjatuvalniki-proveli-zi-studentami-zanjattja-z-pitan-pozhezhnoi-tehnogennoi-bezpeki-ta-tsivilnogo-zahistu-foto-.htm
новини, 5 грудня 2022

Рятувальники провели зі студентами заняття з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту (ФОТО)


На Кіровоградщині триває просвітницька робота серед молоді з цивільного захисту та безпечної життєдіяльності. 


2 грудня за запрошенням адміністрації закладу фахівці пресслужби, управління організації заходів цивільного захисту, групи піротехнічних робіт та психологи ГУ ДСНС в області провели семінарське заняття для студентів-першокурсників економіко-технологічного інституту ім. Р. Ельворті.


Рятувальники назвали основні причини виникнення надзвичайних подій та пояснили, як їм запобігти. Зокрема, юнаки й дівчата дізналися, як поводитись під час пожежі, під час повітряної тривоги, під час виявлення вибухонебезпечних предметів, у разі хімічної та радіаційної загрози. Студентам пояснили, куди зветратись у разі надзвичайної ситуації, на яких моментах необхідно зосередитись, як евакуюватись із приміщення, як надавати допомогу постраждалим, як (залежно від обставин) застосовувти засоби індивідуального захисту тощо. Крім того, була озвучена інформація про укриття населення, захисні споруди, комплектування тривожної валізи тощо. 


На заході була присутня психологиня Служби порятунку, яка навчила молодих людей корисним практикам саморегуляції психічного стану, позбавлення тривоги, підняття тонусу. 


Після завершення розмови студенти отримали пам’ятки з цивільного захисту, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.

                     

358Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: