Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/09/oblasnii-arhiv-prezentue-dokumenti-z-zhittja-kropivnitskogo-arhitektora-krivenka.htm
новини, 9 серпня 2022

Обласний архів презентує документи з життя кропивницького архітектора Кривенка


Державний архів області презентує фонд особового походження Заслуженого архітектора України Віталія Кривенка. Про це повідомила директор архіву Лілія Маренець.


«Віталій Кривенко понад десять років був головним архітектором обласного центру. Він змінював місто, але при цьому зберігав історичну унікальність. Він працював над багатьма пам‘ятниками, встановленими за часи незалежності. Очолював регіональне відділення Українського геральдичного товариства. Його життєвий і професійний спадок має значну цінність для Кіровоградщини і є джерелом формування Національного архівного фонду», - зауважила Лілія Маренець.


Вона уточнила, архів зібрав особисті та професійні документи архітектора.


Нагадаємо, Віталій Кривенко – Заслужений архітектор України, член Національної спілки архітекторів України та ради Українського геральдичного товариства, голова Кіровоградського обласного відділення Українського геральдичного товариства, головний архітектор обласного центру у 1976-1987 роках.


Він є автором проєктів споруд музеїв Кропивницького, Осмьоркіна, пам'ятників Хмельницькому, Роберту і Томасу Ельворті, Ангелу-Хранителю на Соборній площі, меморіального комплексу на Фортечних валах, реконструкції головпоштамту у Кропивницькому.


Крім цього, Віталій Кривенко є співавтором створення символіки області та автором гербів і прапорів міст і районів Кіровоградщини.


Не стало Віталія Кривенка 24 травня 2020 року.

https://t.me/oblrada_kr/2296


537Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: