Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/01/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-zaklikajut-zhiteliv-oblasti-ne-nehtuvati-poperedzhennjami-pro-povitrjanu-nebezpeku.htm
новини, 1 серпня 2022

У Кропивницькому рятувальники закликають жителів області не нехтувати попередженнями про повітряну небезпеку


З метою запобігання загибелі громадян під час обстрілів та бомбардувань 29 липня співробітники ГУ ДСНС у Кіровоградській області провели роз’яснювальну роботу біля торговельних центрів у м. Кропивницький та нагадали порядок дій під час сигналу повітряної тривоги, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Спілкуючись з кропивничанами надзвичайники зазначали, що повітряна тривога оголошується, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків або є підтвердження запуску ракет у наш бік. І хоча активні бої ведуться лише на окремих територіях, підступний ворог, зневаживши усі міжнародні домовленості, завдає ударів по цивільних об’єктах і населенню на усій території України. Тому тільки відповідне реагування на тривогу рятує людські життя.


Жителям обласного центру нагадали, що коли вмикається сирена, потрібно брати тривожну валізу і  прямувати в укриття, розташування яких необхідно уточнити заздалегідь. Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації закладу чи установи та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття). Якщо поблизу немає укриття або бракує часу дістатися туди, потрібно в будівлі чи квартирі знайти місце, що відповідає правилу двох стін. Якщо сигнал тривоги застав вас у дорозі, ні в якому разі не залишайтеся в автомобілі та не ховайтеся за ним чи під ним, відійдіть на безпечну відстань та знайдіть спеціальне чи пристосоване укриття. 


                     

562Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: