Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/01/pravoohorontsi-kirovogradschini-zatrimali-meshkantsja-kiivschini-za-nezakonne-perepravlennja-osib-cherez-derzhavnii-kordon.htm
новини, 1 серпня 2022

Правоохоронці Кіровоградщини затримали мешканця Київщини за незаконне переправлення осіб через державний кордон


Протиправну діяльністьгромадянина припинили співробітники управління Служби безпеки України в Кіровоградській області спільно зіслідчим управлінням поліції області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Встановлено, що 27-річний житель Київщини організував виготовлення та збут підроблених документів і бланків, які посвідчують навчання у закордонних закладах вищої освіти.


За 3,5 тисяч доларів СШАгромадянин надавав пакет документів для переміщення через державний кордон до країн ЄСособам, що підлягають мобілізації в умовах воєнного стану.


Правоохоронці задокументували факт одержання зловмисником першої частини грошовихкоштів, а після передачі решти суми – 2 000 доларів США його було затримано «на гарячому».


Під час проведення обшуку за місцем проживання громадянина виявлено та вилучено готові до збуту підроблені документи – студентський квиток ВНЗ Республіки Польща, запрошення на навчання, а також електрону обчислювальну техніку тамобільний термінал, який використовувався у злочинній діяльності.


Особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.


Санкцією статті передбачено покарання – позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


За матеріалами слідчого управління поліції Кіровоградської області

 

670Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: