Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/01/natsbank-zapustiv-aktsiju-zi-zboru-monet-dlja-potreb-zsu.htm
новини, 1 серпня 2022

Нацбанк запустив акцію зі збору монет для потреб ЗСУ


Нацбанк України запустив благодійну акцію "Смілива гривня", у межах якої протягом трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень - їх потім перерахують на потреби ЗСУ.


Про це повідомляє пресслужба НБУ, пише Економічна правда.


"Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України", - пояснили в регуляторі.


Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн.


"Значна кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях.


Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника", - кажуть в НБУ.


Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків - Ощадбанку та ПУМБу. Принести монети може кожен охочий.


"Акція "Смілива гривня" - це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок.


Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт", - заявив заступник голови НБУ Олексій Шабан.


"Можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах", - йдеться у повідомленні.


Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті "Смілива гривня".



748Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: