Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/07/07/v-dobrovelichkivtsi-9-ti-richna-divchinka-podaruvala-svii-velosiped-vimushenii-pereselentsi-z-harkivschini.htm
новини, 7 липня 2022

В Добровеличківці 9-ти річна дівчинка подарувала свій велосипед вимушеній переселенці з Харківщини

В Добровеличківці 9-ти річна Марійка прийшла до волонтерського центру і подарувала свій велосипед маленькій вимушеній переселенці з Харківщини. Раніше дівчинка вже допомагала онкохворим дітям. 


Маленька Марійка Трофімчук прийшла з мамою до волонтерського Гончаренко центру в Добровеличківці, який займається допомогою військовим та вимушеним переселенцям. Дівчинка з мамою переїхала з Київщини на Кіровоградщину до бабусі в перші дні російського вторгнення, тікаючи від обстрілів. 


Марійка передала волонтерам свої іграшки та речі, а також велосипед. Маленька волонтерка розповіла співробітникам центру, чому вона вирішила це зробити та про те, що вона мріє стати лікарем, коли виросте. «Коли я виросту я хочу допомагати людям. Хочу стати лікарем або ветеринаром. Насправді допомагати іншим приємно. Всі люди повинні робити добрі справи. Бо коли всі допомагають один одному – жити стає краще», - наголосила Марійка. Раніше сама дівчинка вже брала участь у волонтерстві та робила добрі справи - ще до війни вона обрізала своє волосся та віддала одній з лікарень на перуки для онкохворих дітей.


Волонтери центру вже передали велосипед 5-ти річній Аріні Малєєвій, яка є вимушеною переселенкою з Харківщини. Сім’я Аріни була змушена залишити домівку через активні бойові дії. «Коли я була вдома в мене був велосипед. І було багато іграшок. А потім прийшла війна і ми більше не можемо жити вдома. Бо там вибухи та стріляють. Я дуже-дуже хочу повернутися», - розповіла маленька харків’янка. 

   

1413Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

LELEKA 9 липня 2022 15:51
0
Платформа, где дети из Украины могут продавать свои рисунки:
https://tiny.cc/LELEKA
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: