Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/01/18/do-mistsevih-bjudzhetiv-kirovogradschini-nadiishlo-bilshe-80-mln-grn-podatku-na-neruhome-maino.htm
новини, 18 січня 2022

До місцевих бюджетів Кіровоградщини надійшло більше 80 млн грн податку на нерухоме майно


Завдяки постійній цілеспрямованій роботі щодо визначення об’єкта оподаткування податком на нерухоме майно, відмінним від земельної ділянки (так званий «податок на нерухомість») та суми податку до сплати, у січні - грудні 2021 року Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області до місцевих бюджетів мобілізовано 81 млн грн податку на нерухомість, що на 14,7 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2020 року. Про це місцевим ЗМІ повідомив начальник Головного управління ДПС у Кіровоградській області Олександр Дозорець, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Посадовець повідомив, що лідерами у сплаті податку на нерухомість є власники об’єктів нерухомості – юридичні особи, внесок яких у місцеві бюджети Кіровоградщини за 2021 рік становить 63,2 млн гривень. Фізичні особи – власники майна перерахували до місцевих скарбниць області 17,8 млн грн податку на нерухомість.


«В умовах децентралізації влади сплачені до бюджетів місцевих громад податки є джерелом фінансування соціальної сфери, фінансовим підґрунтям для розвитку інфраструктури, можливістю використовувати бюджетні кошти на впровадження ефективних проєктів розвитку регіону», - резюмував Олександр Дозорець.


1688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: