Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/01/14/novi-pravila-dlja-fopiv-pidpriemtsjam-kropivnitskogo-rozpovili-pro-osoblivosti-zaprovadzhennja-rro.htm
новини, 14 січня 2022

Нові правила для ФОПів: підприємцям Кропивницького розповіли про особливості запровадження РРО


Від 01 січня 2022 року в Україні набули чинності нові правила для фізичних осіб-підприємців, які працюють у сфері малого бізнесу: вони зобов'язані відтепер користуватися касовими апаратами, інформує сайт КМР. 


Підприємцям необхідно обрати та зареєструвати реєстратор розрахункових операцій (РРО) або програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО). Нововведення стосуються фізосіб-підприємців 2-4 групи, незалежно від виду їхньої діяльності та рівня доходу, зокрема це інтернет-магазини, ресторани, кафе, турагенції, готелі, крамниці, магазини ювелірних виробів тощо. Захищеними від користування касовими апаратами залишаються ФОПи 1-ї групи. Це ті підприємці, які не мають найманих працівників і здійснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках. Крім того, аби не встановлювати касовий апарат дохід ФОПів 1-ї групи не повинен перевищувати 1,002 мільйона  гривень на рік.


Саме тому в Кропивницькій міській раді з ініціативи міської податкової та за підтримки департаменту з питань економічного розвитку відбулася зустріч із суб’єктами підприємницької діяльності з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій.


Роз'яснення підприємцям надавали фахівці податкової:  заступниця начальника Кропивницької ДПІ  Вікторія Кузьменко, начальниця відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Кіровоградській області Наталія Набієва та головна державна інспекторка відділу з надання адміністративних та інших послуг Кропивницької ДПІ Анастасія Рога.


Йшлося про два типи реєстраторів розрахункових операцій, касові та програмні, з якими власне і необхідно працювати підприємцям, попередньо зареєструвавши їх у податковій. Про процедуру реєстрації, та низку інших нюансів інформували податківці  під час зустрічі. Питань лунало чимало, на всі із них представниці податкової намагалися надати вичерпні відповіді.


Іще більше оперативної інформації можна буде знайти на телеграм-каналі податкової служби за посиланням https://t.me/tax_gov_ua?fbclid=IwAR2dGdmZKHkWyjWODu4raDo_-yJ6R4DfHa5JZR-mAawq1chlY1AmBm3C6J8


Своєю чергою директорка департаменту з питань економічного розвитку міської ради Ніна Рахуба підкреслила готовність міської влади всіляко співпрацювати із бізнесом. Вона розповіла про міські програми з підтримки підприємництва, про міський конкурс «Кращий роботодавець року», а також про особливості функціонування нової електронної платформи малого та середнього бізнесу  «Діловий Кропивницький онлайн».


937Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: