Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/09/golova-oblradi-sergii-shulga-nagorodiv-laureativ-premii-imeni-osmorkina.htm
новини, 9 грудня 2021

Голова облради Сергій Шульга нагородив лауреатів премії імені Осмьоркіна


Голова обласної ради, представник партії "Слуга Народу" Сергій Шульга вручив лауреатам обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна кубок «Степовий орел», диплом та нагрудний знак лауреата обласної премії вчора, 8 грудня.


«Мені дуже приємно виконати таку місію. Насамперед вітаю працівників музею, художників, мистецтвознавців та усіх тут присутніх із сьогоднішнім святом. Наступний рік буде вдвічі знаковим для Кіровоградщини – ми відзначатимемо і 140 річчя нашого українського театру, і 130 років із дня народження Олександра Осмьоркіна. Маємо гарно попрацювати, щоб ці визначні дати ми відсвяткували на гідному рівні. Щоб усій Україні нагадали, наскільки унікальною і багатою на творчі, історичні постаті є наша область», – зазначив Сергій Шульга.


Водночас голова обласної ради наголосив на необхідності більш широкої популяризації художників Кіровоградщини.


«Ми активно займаємося промоцією області. Наші художники – це і є той бренд! Його не потрібно вигадувати, чи шукати. Ви є! Про вас треба якомога більше розповідати. Обіцяю, буду над цим працювати», – додав він.


Нагадаємо, раніше конкурсна комісія визначила переможцями премії двох художників і творчий колектив обласного Музею мистецтв.


У номінації «Національна традиція» звання лауреата здобув Анатолій Кімнатний за серію робіт, створених у рамках пленерів «Кіровоградщина очима художників».


У номінації «Новітні спрямування» звання лауреата здобула Наталія Мартинюк за творчі доробки в оригінальній авторській манері.


У номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» звання лауреата здобув колектив Музею мистецтв – Тетяна Ткаченко, Оксана Віжевська та Валентина Ноженко за створення альбому «Музей мистецтв. Кропивницький».


502Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: